Hjælp til selvhjælp i tæt trafik

Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik.

Hjælp til selvhjælp i tæt trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, giver en håndfuld gode råd til, hvad man som bilist skal være opmærksom på, når trafikken er tæt - og hvordan man forebygger ulykker. Og så understreger han, at motorvejene er de mest sikre veje at køre på.

1) Når trafikmængden stiger, vil hastigheden falde. Der vil komme flere klumper og opbremsninger, og det betyder, at man skal være mere opmærksom, for der kan ske alvorlige ulykker. Det kedelige ved motorveje er, at der ikke sker noget - du skal ikke dreje som i en by f.eks - og de lange, monotone kørsler gør folk sløve.

2) Det er væsentligt, at man holder rimelig afstand og ikke laver alt muligt andet, når man keder sig, fordi trafikken kører langsomt. Kør bil, når du kører bil og lad være med at lade mobiltelefonen lokke med alt muligt, der skal kigges på og tjekkes.

3) Bagende-kollisioner, der giver piskesmæld, er blandt de mest hyppige skader. Husk at indstille din nakkestøtte korrekt. Nakkestøtten skal sidde så højt oppe, som den kan, hvis den skal virke.

4) Flere og flere biler har avancerede nødbremse-systemer, og de kan også købes til biler, der ikke er helt nye. Invester gerne i det, især hvis du pendler.

5) Brug i det hele taget de tekniske løsninger, der kan hjælpe. Det kan være løsninger, hvor radioen og telefonen betjenes på rattet. Så skal man ikke fumle efter det.

Hjælp til selvhjælp i tæt trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce