Hizb ut-Tahrir: Bandekonflikt er et vestligt produkt

Borgmester Anne Mee Allerslev var mødt op til mødet i Nørrebrohallen.
Foto: Henning Hjorth/POLFOTO

Hizb ut-Tahrir: Bandekonflikt er et vestligt produkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir afviklede søndag stormøde på Nørrebro.

Den eskalerende bandekriminalitet i København og omegn er et resultat af den vestlige kulturs higen efter materiel rigdom.

Så rungende klart var budskabet, da den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir søndag eftermiddag holdt stormøde i Nørrebrohallen. Dagsordenen indeholdt blot et punkt: "Hvordan kan islam løse bandekriminalitet?"

En skillevæg opdelte den godt fyldte hal i mænd og kvinder. De over 500 fremmødte hørte indledningsvist Hizb ut-Tahrir-medlem Zahid Mansoor slå fast, at bandekriminalitet eksisterede før, de første muslimer indvandrede til Danmark.

- Vestlige politikere forsøger at knytte årsagen til bandekriminalitet til alt andet end vestlige ting. Magen til desperation og hykleri skal man lede længe efter, dundrede dagens første taler, Hizb ut-Tahrir-medlem Zahid Mansoor.

- Uanset hvor meget man forsøger at dække over sin egen kulturs rådne frugt, så dukker den op igen. Banderne er et resultat af en eksisterende kultur.

Hollywoods glorificering af gangsterbosser blev nævnt som et tydeligt eksempel på det vestlige samfunds medvirken til vold og kriminalitet.

Organisationen opfordrede i stedet de fremmødte til at sprede islam i størst mulig udstrækning for at hjælpe "vildledte muslimer".

- Vi kan gøre en forskel ved at udgøre en stærk tilstedeværelse. Vi kan redde mennesker i dette liv og i det næste. Vores redning ligger i at tale, tænke og handle i henhold til islam, slog dagens anden taler Elias Lamrabet fra Hizb ut-Tahrir fast.

- Man skal overholde islams love. Ikke af frygt for straffen. Men af ren overbevisning.

Blandt de fremmødte var Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R). Og hun var mødt op for at vise sin trods over for den antidemokratiske organisation.

- Jeg synes, at det er vigtigt at vise, at der er andre alternativer end Hizb ut-Tahrir. Og så er jeg også mødt op for at vise, at det ikke kun er en kamp mellem banderne, Hizb ut-Tahrir og nu også Dansk Folkeparti, der forsøger at lukke dem ned.

- Der er også centrumvenstre-politikere, som også synes, at Hizb ut-Tahrir er en skadelig organisation men som selvfølgelig møder op og finder ud, hvad det er for nogle budskaber, de sender til de unge mennesker, siger Anna Mee Allerslev.

Hun har i den kommende uge arrangeret et alternativt stormøde for at vise, hvilke andre stærke fællesskaber, der er i Danmark.

Hizb ut-Tahrir: Bandekonflikt er et vestligt produkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce