Historisk løft til Odense


Historisk løft til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense vil være fremtidens uddannelsesby - 11.000 studerende får nye og moderne omgivelser.

Odenses uddannelsesliv bliver løftet op på et nyt niveau takket være store byggerier og en enestående rokade mellem uddannelserne.

I alt skal 11.000 studerende og 825 medarbejdere flyttes rundt i byen for at få kabalen til at gå op.

Der bliver investeret 600 millioner kroner i ny- og ombygninger - en investering på samme størrelse som Odenses nye musik- og teaterhus.

De mange penge gør det muligt at samle tre store uddannelsescentre i moderne omgivelser.

- Odenses uddannelser bliver de mest samlede og sammenhængende i Danmark. Det gør dem meget attraktive for de studerende, siger rektor Jens Oddershede, Syddansk Universitet.

De mange byggerier og flytninger fører til, at alle ingeniøruddannelser samles på Syddansk Universitet. Desuden samles den odenseanske del af University College Lillebælt (tidligere CVU) på ét sted. Og endelig kan VoksenUndervisningsCentret VUC samle uddannelser fra fire adresser i Odense til én.

Den gyldne løsning var ellers faldet på gulvet efter langvarige forhandlinger. Men Odenses borgmester, Jan Boye (K), blev opfordret til at genoplive idéen og fik sat nyt liv i processen.

- Vi satser stærkt på, at Odense skal være en attraktiv uddannelsesby, og det her giver et stort skub til den udvikling. Derfor har kommunen været meget interesseret i at hjælpe parterne til at finde en løsning, siger Jan Boye.

Dårlige bygninger

Han lader blandt andet kommunen købe og muligvis også sælge nogle mindre bidder af ejendomme og lader den forlænge nogle lejekontrakter for at få tingene til at gå op.

- Det bliver danmarkshistoriens største uddannelseskabale, siger han.

Erik Knudsen, der er rektor for University College Lillebælt, glæder sig især over, at kunne flytte nogle af sine uddannelser fra meget dårlige bygninger på Middelfartvej.

- Og så får vi skabt et nyt campus-miljø, hvor medarbejderne fra de forskellige uddannelser kan arbejde sammen og skabe nye uddannelser, siger han.

Hans uddannelser leder blandt andet til stillinger som lærer, pædagog, sygeplejerske og flere andre sundhedsfag. Derfor er han særlig glad for, at de kommer til at ligge få kilometer fra Syddansk Universitet og fra det kommende, nye universitetshospital.

VUC lettet

Mest lettelse er der at spore i ansigterne hos ledelsen af VoksenUndervisningsCentret VUC. Institutionen er sagt op fra sine mange spredte og umoderne lejemål hos Odense Kommune og har længe ledt efter et nyt hjemsted.

- Vi har et meget påtrængende behov men kommer sidst i denne rokade. Så vi er meget afhængige af, at de første trin gennemføres til tiden, siger Mogens N. Pedersen, der er formand for VUC Fyn.

Den komplicerede rokade skal godkendes af Folketingets finansudvalg i begyndelsen af juni, men de lokale ledelser er så sikre på godkendelsen, at de i dag offentliggør den store plan.

Historisk løft til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce