Her skal du spise: De 11 bedst anmeldte restauranter på Fyn 2017


Her skal du spise: De 11 bedst anmeldte restauranter på Fyn 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens.dk's anmelderkorps besøgte 40 restauranter i 2017. Året bød på gode og knap så gode madoplevelser. Her får du et overblik over 10 femstjernede restauranter og en enkelt, som fik seks stjerner.

1

Restaurant Resumé, Svendborg ******

Restaurant Resumé. Foto: Katrine Becher Damkjær.

Kun en restaurant fik fuld plade i 2017. De seks stjerner regnede ned over Restaurant Resumé, som anmelder Morten Vilsbæk besøgte i august. Han skrev efterfølgende: "En aften på Resumé er en kondenseret gourmetoplevelse over to en halv time med lækker vin, delikat saft og håndbrygget øl i smukt match med en professionel betjening, som hele tiden er to skridt foran gæsten. Duoen Kim Gubi Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen sætter en ny standard for gourmet til 500 kroner for en aften." Prisklasse: mellem.

2

Odeon Social, Odense *****

Odeon Social. Foto: Jens Wognsen

Går pris og kvalitet op i en højere enhed, høster restauranter ofte en pæn buket stjerner, når de bliver anmeldt. På Odeon Social i Odense får du for alvor "value for money", hvilket imponerede anmelder Morten Vilsbæk, da han besøgte stedet i april: "Odeon Social bringer mennesker sammen, maden er fremragende til prisen, og fællesskabet er bonus på en god oplevelse, som lander på fem fuldfede stjerner ... Odeon Social er casual uden at miste skarphed, økonomisk uden at være billig og sætter en ny standard for det at spise sammen." Prisniveau: lav.

3

Bacchus, Odense *****

Restaurant Bacchus. Foto: Yilmaz Polat

Til frokost vælger folk ofte at gå på café frem for restaurant. Men for en lille merpris kan du ofte få anderledes frokostoplevelse, hvis du vælger at indtage din frokost på restaurant. Det fandt anmelder Martin Seymour ud af, da han besøgte Restaurant Bacchus i april. Her skrev han blandt andet: "Morklerne er milde og perfekt smagt til med salt og peber. De er piftet op med smørristede brødkrummer blandet med lidt kørvel, som bidrager med både knas og nøddeagtige noter. Dertil kalvefond smagt til med smør. Lidt frisk kørvel på toppen og voila: forår på en tallerken. Simpelt, smukt og sublimt." Prisniveau: mellem.

4

Restaurant Pasfall, Odense *****

Restaurant Pasfall. Foto: Peter Leth-Larsen.

Thomas Pasfall leverer mad af høj kvalitet, om det så er til aften eller frokost. Men hvorfor nøjes med stjerneskud eller sild med kartoffelsalat, når man til frokost også kan få retter som ravioli med jomfruhummer, røget torskeryg, brisler og rabarberkompot? Anmelder Martin Seymour valgte sidstnævnte, da han besøgte stedet i juni og skrev blandt andet: "Den røgede torsk, jeg får som næste ret, er et lille mesterværk. Fast i kødet med glasklare lameller og en diskret smag af røg serveret med ramsløgsmør og let syltede grønne og hvide asparges og en sprød rugbrødschip. Vi har taget den rigtige beslutning. Ingen tvivl om det." Prisklasse: høj.

5

Kosmos, Odense *****

Café Kosmos: Foto: Hasse Frimodt.

Der behøver ikke være røde bøffer, brisler eller hummer på tallerkenen for at få en femstjernet madoplevelse. I hvert fald ikke, hvis man spørger anmelder Ivar Nordentoft. Han var et smut på den veganske restaurant Kosmos i Lottrups Gård i juni og nød i den grad maden og omgivelserne. "Der er masser af grunde til at gå indenfor og udfordre sin vanetænkning. Meget er anderledes, men stedet har et solidt fundament: Hjerteblodet. Kosmos er opstået ved kærlig pleje, vokset ud af en madklub omkring Ungdomshuset i Nørregade. En livsvigtig ingrediens har de ikke givet køb på, selv om det nu er den store offentlighed, der inviteres ind i Kosmos-universet: Passionen." Prisklasse: lav.

6

Restaurant Vår, Odense *****

Restaurant Vår. Foto: Vibeke Volder.

Mange nye restauranter åbnede i Odense i 2017. Heriblandt Restaurant Vår, som ligger i Vintapperstræde. Anmelder Morten Vilsbæk var et smut forbi i oktober, hvor han var henrykt over Jacob Burmølle-Jensens enkle og velsmagende retter: "Han kører ærtesauce silkeblød og glat på sin pacojet, men ingredienserne er i centrum som for eksempel nakken fra det svin, som har græsset på principlandbruget Steensgaard i det sydfynske ... Vår er en restaurant, hvor man skraber det nydelige stentøj for at få den sidste velsmag med." Prisniveau: høj

7

Mmoks, Odense *****

Restaurant Mmoks: Foto: Robert Wengler.

På to år har Restaurant Mmoks konsolideret sig i den gastronomiske ende af Kongensgade i Odense med små anretninger til en hundredlap stykket. Anmelder Martin Seymour besøgte restauranten i oktober og satte pris på det høje niveau: "Den confiterede torsk har fin, silkeblød tekstur. Der er også tænkt på mundfølelsen i de tilhørende jordskokker, der bliver serveret som sprøde chips, en cremet, smagfuld puré og sprød jordskokkeskal fyldt med hollandaise smagt til med citron." Prisniveau: mellem.

8

Nyborg Destilleri, Nyborg *****

Nyborg Destilleri. Foto: robert Wengler.

Anmelder Massimo Grillo var begejstret for sit besøg i november på Nyborg Destilleri, som han synes placerer sig som et af mest interessante og unikke spisesteder på Fyn. Og han kunne næsten ikke begribe, at der ikke var flere gæster i restauranten: "Vi er ikke langt henne i aftenens brag af en seksretters menu, før min Aarhus-bosatte medspiser kikker over på de to andre besatte borde og bemærker, at hvis dette sted lå i Aarhus eller København, ville det være fuldt booket sådan en torsdag aften ... Allerede under aperitifferne på en af destilleriets egne whiskyer og gin med følgeskab af hjemmelavede flæskesvær får vi en indikation af, at sløseri og tilfældigheder ikke har hjemme her i det gamle togværksted." Prisklasse: høj.

9

Druen & Bønnen, Odense *****

Druen & Bønnen. Foto: Vibeke Volder.

Druen & Bønnen har en af Odenses bedste adresser med udsigten til Svend Wiig Hansens "Oceania" på Flakhaven. Men stedet har andet kørende for sig end blot en god placering. En uangribelig bøf bearnaise og en topsprød tarte flambée overbeviste anmelder Morten Vilsbæk, da han var forbi i november: "Den veganske ret er tarte flambée med artiskok og reven squash, og den er akkurat så papirtynd, sprød og lækker, som den slags skal være, og absolut mættende i kombination med en dyb, sød og let syrlig hokkaido-suppe - det er overbevisende lækkert. Jeg bad om at få min klima-fjendtlige bøf på et kvart kilo stegt medium til rare, og den er mest det første, men saftig, rosa hele vejen igennem med fin, syrlig løgkompot på toppen." Prisniveau: mellem.

10

Restaurant Fynboen, Odense *****

Restaurant Fynboen. Foto: Kim Rune.

I 2017 fik Restaurant Fynboen i Odense efter længere tids tovtrækkeri endelig en spiritusbevilling og kan nu servere vin til sin fem-, syv- eller tirettersmenu. Anmelder Martin Seymour testede sidstnævnte, da han var på besøg i november: "Et kig på uret afslører, at der er gået fire timer. Det føles ikke sådan, og det skyldes ikke kun det gode selskab overfor. Vi har fået lov at nyde maden og den gode atmosfære, og vi er blevet forkælet med ekstra skænk i vores respektive glas. Det er imponerende, at det kan gøres for små 1100 kroner for to personer." Prisniveau: mellem.

11

I Pupi Siciliani *****

I Pupi Siciliani. Foto. Lasse Hansen.

Lige på falderebet sneg den lille italienske restaurant I Pupi Siciliani sig med på listen med Morten Vilsbæks femstjernede anmeldelse den 15. december, Man sidder klemt i den lille restaurant på Vindegade, men både maden og betjeningen var til topkarakter: "Odenses bedste italiener med håndlavet mad, ægthed i råvarerne og en nærhed og et engagement, man savner mange andre steder, så en håndfuld stjerner til trioen i køkken og på gulv. Et tæt og kærlig kram af det bedste fra Sicilien", lyder konklusionen i anmeldelsen. Prisniveau: høj.

Her skal du spise: De 11 bedst anmeldte restauranter på Fyn 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce