Kinesiske forskere ser ud til at have fundet et middel mod tømmermænd

Hovedet dunker løs, indholdet i maven er på vej op af halsen og du lover dig selv, at det her er sidste gang, at du har drukket. Du har tømmermænd. Men nu kan kuren mod det være fundet.

Kinesiske forskere har undersøgt 57 forskellige drikkevarer, for at finde ud af, hvilke man bør indtage dagen derpå for at slippe hurtigt af med tømmermændende.

Det skriver den britiske avis, The Independent.

Nogen klemmer en enkelt øl ned for at tæmme tømmermændene, og det er ikke helt dumt. For man ved allerede, at pinslerne ikke skabes af alkoholen men derimod den proces, som kroppen gennemgår for at nedbryde alkoholen. Og en såkaldt reparationsbajer sætter den nedbrydelse på pause.

Men det er ikke øl, der er svaret.

Det er urtete heller ikke, for her skete det modsatte af, hvad man som tømmermændsramt kan ønske sig: processen gøres langsommere.

Svaret derimod er den velkendte sodavand Sprite, som fik kroppen til at nedbryde alkoholen hurtigere. Nu skal forskerne i gang med flere undersøgelser for at understøtte teorien om supermidlet.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.