Her er Thulesens tre flygtningeforslag til Løkke


Her er Thulesens tre flygtningeforslag til Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grænsekontrol skal indføres, hvis der skal styr på flygtningesituation. Det siger Thulesen før møde med Løkke.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, møder op med tre forslag til, hvordan flygtningesituationen kan løses.

Det siger han forud for et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de øvrige partiledere mandag.

Dansk Folkeparti vil først og fremmest have indført kontrol ved Danmarks grænser, så grænsebetjente kan sende asylsøgere tilbage til eksempelvis Tyskland.

Dermed er der ved at blive tegnet en alvorlig skillelinje op mellem Thulesen og Løkke, som på et pressemøde tidligere mandag talte imod at indføre grænsekontrol.

- Det er lidt forunderligt, hvis statsministeren baserer vores politik om at sikre grænserne på, at de folk, der kommer ind, nok forsvinder igen, fordi de vil til et andet land.

- Det er underligt, at man ikke vil have styr på tingene som statsminister. Det ville jeg i hvert fald gerne, hvis jeg sad i hans sted, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han henviser til, at Dublin-forordningen giver danske grænsebetjente ret til at sende flygtninge tilbage til Tyskland, så de kan få behandlet deres asylansøgning der.

Dansk Folkepartis andet ønske er, at flygtninge ikke længere skal huses i lejligheder og parcelhuse af kommunerne, når de har fået ophold i Danmark. I stedet skal de blive i centre drevet af staten, indtil de kan sendes hjem igen.

Det sidste punkt på Thulesens liste er øget indsats i nærområderne, så der gives mere hjælp til de flygtninge, der ikke har mulighed for at flygte fra nærområder til Europa.

Statsministerens udmelding om behovet for en fælles europæisk løsning på flygtningeproblemet er blevet udlagt som en ny kurs fra Lars Løkke Rasmussen. Og som en kold skulder til Dansk Folkeparti, der er blandt de EU-skeptiske partier i Folketinget.

Kristian Thulesen Dahl anerkender dog, at Lars Løkke Rasmussen og resten af partilederne står i en ny situation, som kalder på nye løsninger:

- Jeg mener grundlæggende, at man skal agere i den verden, vi er i er. Der er sket ting de seneste uger, som ingen af os drømte om i maj eller juni.

- Tyskland har sat de fælles spilleregler ud af kraft. Indtil nu havde vi troet, at man ville forsøge at opretholde det system, der er bygget op omkring Schengen og Dublin-forordningen. Det system har åbenlyst spillet fallit.

- Derfor mener vi også, at de partier, som tidligere har været modstandere af grænsekontrol, nu må være tilhængere, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Her er Thulesens tre flygtningeforslag til Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce