Henvendelser om børnesvigt tager til

Modelfoto.
Foto: Anders Brohus/POLFOTO/arkiv

Henvendelser om børnesvigt tager til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialforvaltningerne i landets kommuner oplever en markant stigning i henvendelser om børnesvigt. Ifølge Faaborg-Midtfyns børn og unge-rådgivningschef viser det, at underretningspligten tages alvorligt.

Det vælter ind med bekymrede henvendelser til kommunernes socialforvaltninger om børn, der er truet af misrøgt i hjemmet. Det skriver Politiken tirsdag.

En undersøgelse fra Politiken Research viser, at antallet af underretninger om børn til socialforvaltningerne i snit er steget med 24 procent på tre år.

I Rudersdal er antallet af henvendelser mere end fordoblet fra 76 til 166. Noget tilsvarende melder Vejle Kommune: Fra 300 til 588 underretninger.

Børn og unge-rådgivningschef Jørgen Kyed fra Faaborg-Midtfyn Kommune finder udviklingen positiv.

- Vi har gjort mere ud af at indskærpe ledere af skoler, daginstitutioner og andre, at deres medarbejdere har en skærpet pligt til at underrette. Det har åbenbart hjulpet, siger han til Politiken.

Udviklingen med flere underretninger skal ses på baggrund af, at stadig færre børn anbringes uden for hjemmet. I 2009 var der 20 procent færre anbringelser end året før. Det tal faldt yderligere sidste år.

Formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, er bekymret:

- Kommunerne skal spare, så mange prøver at finde en billigere løsning med noget støtte i hjemmet i stedet for at anbringe barnet.

- Det kan der også være fornuft i i konkrete tilfælde, men hvis man lader det gælde alle børn, er det faretruende, siger han.

På bare et år er tre gange så mange af hans medlemmer afskediget på grund af arbejdsmangel på børnehjem, opholdssteder og døgninstitutioner.

Socialminister Benedikte Kiær (K) mener, at en holdningsændring er i gang:

- Indtil nu er for mange børn ikke blevet hjulpet. Men nu får flere støtte i rette tid, så de ikke får de samme ar på sjælen. Og vi undgår at skulle splitte de familier til atomer, siger hun.
Fakta
- Vi har gjort mere ud af at indskærpe ledere af skoler, daginstitutioner og andre, at deres medarbejdere har en skærpet pligt til at underrette. Det har åbenbart hjulpet.

Henvendelser om børnesvigt tager til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce