Hemmeligt: Tirsdag vrimler det med redningsmandskab og politi i Odense

Tirsdag vil Odense Universitetshospital og Odense Congress Center stå på den anden ende, når politiet og en lang række myndigheder øveser sig på et muligt fremtidigt scenarie. Her er det fra en tidligere politiøvelse i Odense. FOTO: Nils Mogensen Svalebøg

Hemmeligt: Tirsdag vrimler det med redningsmandskab og politi i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Fyns Politi og en lang række myndigheder vil under en øvelse tirsdag være massivt til stede på OUH og Odense Congresscenter.
  • Ingen af deltagerne ved, hvad der kommer til at ske under øvelsen.

Der er ingen grund til at blive alarmeret, når man tirsdag vil se et massivt opbud af både betjente og andet redningsmandskab ved Odense Congresscenter og Odense Universitetshospital.

Der er nemlig tale om en nøje tilrettelagt øvelse, der skal gøre både Fyns Politi og de øvrige involverede myndigheder bedre til at samarbejde og koordinere indsatsen, skulle katastrofen eller et terrorangreb ramme Fyn.

Øvelsen vil foregå på Odense Congresscenter fra klokken 15 om eftermiddagen og fra først på aftenen på OUH. Her vil der være udrykningskørsel med både politi og redningskøretøjer.

I forbindelse med øvelsen sørger ledelsen på OUH for, at de mange patienter, pårørende og ansatte på hospitalet løbende får information om, hvad der sker, og hvilke restriktioner det medfører på sygehusets område. Områder på sygehuset bliver spærret af, og OUH vil have patientguider til stede, som patienter og pårørende kan opsøge, hvis de har behov for hjælp og information.

- Vi har sammen med Fyns Politi valgt at lægge den del af øvelsen, der foregår på OUH, sidst på eftermiddagen, så vores mange dagpatienter og patienter, der skal møde ind til undersøgelser, stort set vil være kørt hjem igen.

- Vores indlagte patienter vil næppe mærke noget til øvelsen. For de pårørende og andre, der kommer på OUH, imens øvelsen finder sted, vi vil under hele øvelsen være klar med den nødvendige information. Alle pårørende vil kunne komme på besøg helt, som de plejer, siger Søren Jepsen, beredskabsansvarlig overlæge på OUH.

I forbindelse med øvelsen vil J.B. Winsløws Vej fra omkring klokken 17.30 til 21.00 være lukket mellem Heden og Kløvervænget. Der vil være færdselsregulering på stedet.

Udvikler sig fra minut til minut

For at deltagerne i øvelsen kan arbejde under så realistiske forhold som overhovedet muligt, vil indholdet af øvelsen blive holdt hemmeligt.

- Vi holder selve øvelsesscenariet helt tæt ind til kroppen, så deltagerne ikke har mulighed for at forberede sig på, hvad de bliver mødt af. Netop det uvarslede og overraskende er vigtige elementer, når vi som myndigheder skal øve os.

- I en virkelig situation, vil vi jo heller ikke vide, hvad der sker, før det faktisk sker. Den pludselige hændelse uden varsel, der udvikler sig fra minut til minut, er den virkelighed, vi skal kunne handle effektivt i, siger politiinspektør Lisbeth Fried fra Fyns Politi, der har været med til at tilrettelægge øvelsen.

- Skal vi kunne handle effektivt i en akut situation, så er vi nødt til at øve os i "fredstid" på en så realistisk måde som overhovedet muligt. Vi øver mange forskellige ting under en øvelse, men samarbejde og koordinering mellem de involverede myndigheder er noget af det centrale, fordi det er helt afgørende for, at vi hurtigst muligt kan få situationen under kontrol og genoprettet trygheden og sikkerheden for borgerne, siger Lisbeth Fried.

Ud over Odense Universitetshospital deltager blandt andre Beredskab Fyn, Sundhedsberedskabet i Region Syddanmark, Landsdelsregion Vest (Hjemmeværnet) og Beredskabsstyrelsen i øvelsen.

Hemmeligt: Tirsdag vrimler det med redningsmandskab og politi i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce