Helle T: Regeringen har glemt Danmark


Helle T: Regeringen har glemt Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Thorning-Schmidt beskylder regeringen for ikke at have værnet om den danske efterspørgsel på vindkraft. Det har betydet massefyringer i Vestas, mener hun.

Manglende efterspørgsel på vindkraft i Danmark er årsagen til, at 1275 Vestas-medarbejdere står til miste deres job herhjemme. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, der placerer ansvaret hos regeringen.

- Jeg mener desværre, at regeringen har en del af ansvaret, fordi man har undladt at sætte gang i den efterspørgsel, det bør være i Danmark, på nye vindmøller. Udbygningen af vindmøller er stort set gået i stå de sidste syv-otte år, og det kan mærkes på en virksomhed som Vestas, siger hun til Ritzau.

Særligt retter den socialdemokratiske formand fokus mod bygningen af havvindmølleparker.

- Vi vil nu presse på for, at vi kommer endnu hurtigere i gang med havvindmølleparkerne og sætter turbo på hele den her udvikling, siger Helle Thorning-Schmidt.

Alene i Nakskov kan 315 Vestas-medarbejdere se frem til at blive arbejdsløse. Helle Thorning-Schmidt efterlyser initiativer rettet mod den kritiske jobsituation i det lollandske lokalsamfund.

- Man kan mærke, at det her, det bider. Når det så går ud over en fremtidsrettet industri som Vestas, som man har været så glade for på Lolland, så slår det endnu hårdere. Det var netop her, man mente, at fremtidens arbejdspladser skulle være, siger hun.

Helle T: Regeringen har glemt Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce