Hele EU skal være enig om nøgentjek


Hele EU skal være enig om nøgentjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det spanske EU-formandskab vil have en fælles EU-holdning til kropsskannere i europæiske lufthavne. Indtil videre bør landene vente på undersøgelser, lyder det.

Enten skal kropsskannere indføres i alle europæiske lufthavne, eller også bør man helt lade være.

Sådan lyder beskeden fra det spanske EU-formandskab, der satser på at finde en fælles EU-holdning til brugen af nøgenskannere i lufthavne i løbet af de kommende måneder.

- Vi har nu startet forskellige konsultationer, som skal ende ud med et forslag til en fælles EU-holdning, siger Spaniens transportminister, José Blanco López.

I Danmark tegner der sig et politisk flertal for at indføre kropsskannerne allerede nu, men det spanske EU-formandskab opfordrer foreløbigt de enkelte medlemslande til at afvente nærmere undersøgelser.

- Måske kommer vi frem til den konklusion, at de her skannere ikke er effektive, og hvad er så idéen i at indføre dem, spørger López, som vil træffe en endelig beslutning om skannerne på "et oplyst og gennemtænkt" grundlag.

Spanierne lægger dermed op til et opgør med det nuværende system, hvor det er op til hvert enkelt medlemsland, om de vil indføre skannerne.

- Jeg mener, at det er meget mere effektivt for sikkerheden, hvis vi har et fælles europæisk system og en fælles holdning. Det giver ingen mening, at passagerer, der tager fra Madrid til London eller tilbage fra London til Madrid, skal gennem forskellige sikkerhedskontroller, siger Lopez.

EU har tidligere haft planer om at inkludere kropsskannerne på en liste over EU-reguleret sikkerhedsudstyr, men dengang blokerede EU-Parlamentet for tiltaget for at beskytte de rejsendes privatliv.

Men EU's transportkommissær, Antonio Tajani, siger torsdag, at han ikke vil udelukke, at kommissionen vil genåbne spørgsmålet om kropsskannere.

Hele EU skal være enig om nøgentjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce