Hedegaard advarer Danmark om grænsekontrol


Hedegaard advarer Danmark om grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU tager de danske planer om ny, skærpet grænsekontrol meget alvorligt, siger EU-kommissær Connie Hedegaard.

Connie Hedegaard, Danmarks klimakommissær i EU, advarer nu mod, at Danmarks nye planer om grænsekontrol truer kerneværdierne i EU-samarbejdet.

- Det her betragtes ikke som en bagatel, det er noget vigtigt, siger Hedegaard.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af regeringen har ellers hele vejen i gennem prøvet at mane EU til ro, ved at sige, at der ikke er noget ulovligt i den øgede danske grænsekontrol.

Men EU-Kommissionen ser langt mere alvorligt på sagen.

Danmarks planer om en øget grænsekontrol er ikke kun et spørgsmål om hele Schengen-samarbejdet. Det drejer sig også om en af EU's allervigtigste værdier, understreger Hedegaard.

- Det, danskerne skal være opmærksomme på, er, at den her diskussion handler ikke kun om at overholde Schengen, personkontrol og åbne grænser, siger hun.

- Det handler også om fri bevægelighed for varer, det indre marked. Med andre ord er vi helt inde i kerneværdierne, siger Hedegaard.

Danmarks udmelding om at indføre mere grænsekontrol har på det seneste vakt massiv opsigt i EU. Det er især planerne om at indføre "permanent" kontrol, som langt fra falder i god jord i EU-Kommissionen.

Også i nabolandet Tyskland har utilfredsheden med den danske aftale været stor, hvilket også kan mærkes i EU-Kommissionen.

Desuden kommer det danske udspil også på det værst tænkelige tidspunkt, da der i forvejen hersker en stor debat i hele EU om den ydre grænsekontrol oven på flygtningestrømmen fra Nordafrika.

- Det betragtes også som et spørgsmål om solidaritet blandt de 27 (EU-lande, red.). Og hvordan man håndterer presset ved at sige "skal vi ikke bare skynde os at tage os af vores egne grænser", siger Hedegaard.

Hedegaard advarer Danmark om grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce