Headley var besat af terror mod Danmark


Headley var besat af terror mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagmændene havde sat terroraktion i Danmark på pause. Men David Headley var klar til at handle på egen hånd.

Selv om bagmændene i Pakistan havde besluttet at sætte et terrorangreb i Danmark på pause, var David Headley meget ivrig efter at gennemføre angrebet, blandt andet for at få religiøs påskønnelse.

Det kom frem under onsdagens retsmøde i Chicago, hvor canadieren Tahawwur Rana står tiltalt for at planlægge terror mod blandt andet Morgenavisen Jyllands-Posten. Headley har tilstået og vidner mod Rana i retssagen.

Den oprindelige plan var et storstilet angreb mod avisen.

Tanken var at tage gidsler på redaktionen i København og skyde dem hurtigt, så man kunne skære hovederne af dem, uden at de gjorde modstand. De afhuggede hoveder skulle så smides ud på Kongens Nytorv.

Ilyas Kashmiri - en topfigur i al-Qaeda - gav Headley besked på at kontakte to mænd i Derby i Storbritannien. De kunne give ham penge, våben og mandskab til aktionen.

Men mændene kunne hverken skaffe våben eller mandskab, og de gav Headley langt færre penge, end han var stillet i udsigt. Headley måtte derfor finde på noget andet.

- Jeg kan godt lide løsning B. Jeg kan nemt gøre det selv. Jeg behøver ingen hjælp, sagde han den 22. august 2009 til en pensioneret pakistansk major, Pasha, i en telefonsamtale, der blev afspillet i retten i Chicago.

Løsning B gik ud på et målrettet angreb mod Jyllands-Postens tidligere kulturredaktør Flemming Rose og Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

En måned tidligere havde Headley været i København, hvor han havde optaget flere videoer. Fire af dem blev onsdag afspillet i retten. De viste Kongens Nytorv, Hotel d'Angleterre, Jyllands-Posten og livgarden.

- Det er en dejlig dag, hører man Headley sige på en af videoerne.

Men heller ikke løsning B blev til noget. Den 3. oktober 2009 blev Headley anholdt i lufthavnen i Chicago. I hans bagage fandt FBI en returbillet fra Atlanta til København.

Headley var besat af terror mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce