Headley: Pakistan kendte til terrorplaner


Headley: Pakistan kendte til terrorplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af hovedpersonerne i terrorsagen i Chicago fortæller nu om den pakistanske efterretningstjenestes rolle.

Da terrorbevægelsen Lashkar
-e-Taiba i 2008 stormede Mumbai og dræbte 164 mennesker i et overraskelsesangreb, så kom det næppe bag på den pakistanske efterretningstjeneste ISI.

På førstedagen af den store terrorsag i Chicago, forklarede en af de tiltalte, David Headley, at han holdt ISI godt orienteret om, hvordan han forberedte angrebet i Mumbai.

I retssagen, der ruller den næste måned, sidder Headleys gamle skolekammerat, Tahawwur Rana, på anklagebænken. Men Headley, der har tilstået sin rolle, kom allerede mandag aften dansk tid i retten for at vidne.

- De her grupper opererede under ISI's paraply. De koordinerede med hinanden og ISI ydede militær og økonomisk støtte til dem, forklarede Headley om Lashkar
-e-Taibas forbindelser til efterretningstjenesten.

Sagen kommer på et tidspunkt, hvor mange amerikanere i forvejen har et anstrengt forhold til Pakistan, hvor det lykkedes Osama bin Laden at holde sig skjult for næsen af militæret.

Headley forklarede, at han blev anholdt i Pakistan i 2004 og introduceret for en major Iqbal, der angiveligt kom fra ISI. Han så en interesse i, at Headley på samme tid arbejdede for Lashkar
-e-Taiba og for ISI.

- Han blev ikke kun trænet af og arbejdede for Lashkar
-e-Taiba. Han blev også trænet af og arbejdede for major Iqbal. For de havde samme dagsorden, som anklager Sarah Strecker formulerede det i retten.

Lashkar
-e-Taiba har traditionelt bekæmpet Indien for at sikre selvstyre i Kashmir-provinsen.

Der er tvivl om major Iqbals rette identitet, og han er indtil videre ikke blevet anholdt.

Indtil videre har retten kun hørt Headley forklare om forberedelserne til angrebet i Mumbai. Senere på ugen kommer turen til det planlagte angreb mod Jyllands-Posten.

Headley: Pakistan kendte til terrorplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce