Havhingsten fra Glendalough atter hjemme


Havhingsten fra Glendalough atter hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det stolte vikingeskib fra Roskilde sejlede i høj sol, akkompagneret af et bragende bifald til kaj i moderhavnen ved Vikingeskibsmuseet.

I en orkan af hurraråb og klapsalver styrede skipper Carsten Hvid lørdag eftermiddag "Havhingsten fra Glendalough" med sikker hånd til kaj i Roskilde. 10 minutter forinden havde det stolte skib strøget sejlet ude på den knapt så blæsende Roskilde Fjord og den 60 mand store besætning fattede årene og roede det sidste stykke ind til de tusindvis af forventningsfulde gæster, der havde taget plads på kajen ved havnen ved Vikingeskibsmuseet.

Roskilde Fjord var fyldt med sejl- og mindre vikingeskibe, der var taget ud for at byde Havhingsten velkommen hjem. Fartøjerne dannede en perfekt ramme for gensynsfesten, og på området omkring havnen havde nutidige vikinger slået lejr, mens røgen fra deres madbål og folk og fæ i vikingetidens klædedragter gav den helt rigtige stemning til modtagelsen af Havhingst og besætning. Irske flag blandede sig i mængden af danske flag i hænderne på de mange gæster.

Gensynsglæden var stor. Havhingsten har ikke været hjemme i moderhavnen, siden den sidste sommer drog på togt til Dublin, hvor skibet har overvintret.

Som sidste mand trådte skipper Carsten Hvid op på kajen og fulgte besætningen gennem vikingelandsbyen op til den officielle velkomst med taler af blandt andre Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen og den irske kulturminister dr. Martin Mansergh.

Havhingsten fra Glendalough atter hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce