Avisen tog i havecenter søndag eftermiddag for at tale med kunder. En kold marts har længe afholdt folk fra at tage forbi, men nu vælter de ind, lød det fra centerchefen.

Et havecenters indre er måske ikke børns livret, men syvårige Sara Ljungdalh studerede både planter og andre kunder interesseret, som hun sad dér i indkøbsvognen med ryggen mod krydderurter.

Det var dog far Anders Ljungdalh og mor Sima Przytyk, som havde bestemt, at denne søndag skulle bruges i Plantorama i Odense.

- Vi er flyttet i hus i byen, efter vi har boet i lejlighed i Aarhus i mange år. Og det er noget vi har glædet os til længe, at få en have med blomster og krydderurter, fortalte Anders Ljungdalh, som blandt andet havde udset sig mynte, timian og persille.

Vi havde jo sne i påskedagene. Og ikke mange kunder. Der plejer vores sæson ellers at være begyndt. Men så kom rykket ugen efter, da vi havde tocifrede temperaturer. Det var voldsomt, så mange der kom.

Brian Nissen, centerchef i Plantorama i Odense.

Han, hustru og datter var nogle af de mange kunder som denne søndag havde lagt vejen forbi det blomsterduftende centers indre.

Årets havesæson er begyndt, men den har ladet vente på sig, lød det fra centerchef Brian Nissen. Den solfattigste marts måned i 19 år har ikke just inspireret til at gå i gang med løg og spagnum.

- Vi havde jo sne i påskedagene. Og ikke mange kunder. Der plejer vores sæson ellers at være begyndt. Men så kom rykket ugen efter, da vi havde tocifrede temperaturer. Det var voldsomt, så mange der kom.

Samme dag år efter år

Ikke alle havde dog ladet sig styre af, hvornår vejret indbød til grønne fingre.

Ved en væg, der strålede af farver fra snesevis af poser med forskellige slags plantefrø, stod Ellis Nielsen med sin voksne søn Mads og trak poser ned fra hankene.

De havde tidligere denne søndag set økologiske køer komme på græs ved Statsfængslet Søbysøgaard på Midtfyn. Og rækkefølgen er blevet en tradition.

- Det har vi nu gjort i flere år. Først tager vi ud at se køerne. Og så tager i havecenter og får klaret forårsindkøbet til haven. Det er rigtig hyggeligt, sagde 58-årige Ellis Nielsen.

Sønnen, 28-årige Mads Nielsen, som til daglig er VVS-montør, er flyttet i eget hus. Han skulle have purløg-, pluksalat- og kvanfrø til haven.

- Jeg gider ikke rigtig at bruge tid på grønt, jeg ikke kan bruge til noget. Jeg er mere praktisk anlagt, smilede han.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Hundredvis af fynboer kommer til skade i haven: Nu starter sæson for afklippede fingre og havebrande

Hundredvis af fynboer kommer til skade i haven: Nu starter sæson for afklippede fingre og havebrande