Havefolket skulle have planter, de kunne spise: - Jeg vil have grønt, jeg kan bruge til noget

Havesæsonen er for alvor i gang igen, og i Plantorama var Anders Ljungdalh, datteren Sara og hustruen Sima Przytyk især på udkig efter krydderurter til deres nye have, efter de er flyttet til Odense fra Aarhus. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Havefolket skulle have planter, de kunne spise: - Jeg vil have grønt, jeg kan bruge til noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen tog i havecenter søndag eftermiddag for at tale med kunder. En kold marts har længe afholdt folk fra at tage forbi, men nu vælter de ind, lød det fra centerchefen.

Et havecenters indre er måske ikke børns livret, men syvårige Sara Ljungdalh studerede både planter og andre kunder interesseret, som hun sad dér i indkøbsvognen med ryggen mod krydderurter.

Det var dog far Anders Ljungdalh og mor Sima Przytyk, som havde bestemt, at denne søndag skulle bruges i Plantorama i Odense.

- Vi er flyttet i hus i byen, efter vi har boet i lejlighed i Aarhus i mange år. Og det er noget vi har glædet os til længe, at få en have med blomster og krydderurter, fortalte Anders Ljungdalh, som blandt andet havde udset sig mynte, timian og persille.

Han, hustru og datter var nogle af de mange kunder som denne søndag havde lagt vejen forbi det blomsterduftende centers indre.

Årets havesæson er begyndt, men den har ladet vente på sig, lød det fra centerchef Brian Nissen. Den solfattigste marts måned i 19 år har ikke just inspireret til at gå i gang med løg og spagnum.

- Vi havde jo sne i påskedagene. Og ikke mange kunder. Der plejer vores sæson ellers at være begyndt. Men så kom rykket ugen efter, da vi havde tocifrede temperaturer. Det var voldsomt, så mange der kom.

Vi havde jo sne i påskedagene. Og ikke mange kunder. Der plejer vores sæson ellers at være begyndt. Men så kom rykket ugen efter, da vi havde tocifrede temperaturer. Det var voldsomt, så mange der kom.
Brian Nissen, centerchef i Plantorama i Odense.

Samme dag år efter år

Ikke alle havde dog ladet sig styre af, hvornår vejret indbød til grønne fingre.

Ved en væg, der strålede af farver fra snesevis af poser med forskellige slags plantefrø, stod Ellis Nielsen med sin voksne søn Mads og trak poser ned fra hankene.

De havde tidligere denne søndag set økologiske køer komme på græs ved Statsfængslet Søbysøgaard på Midtfyn. Og rækkefølgen er blevet en tradition.

- Det har vi nu gjort i flere år. Først tager vi ud at se køerne. Og så tager i havecenter og får klaret forårsindkøbet til haven. Det er rigtig hyggeligt, sagde 58-årige Ellis Nielsen.

Sønnen, 28-årige Mads Nielsen, som til daglig er VVS-montør, er flyttet i eget hus. Han skulle have purløg-, pluksalat- og kvanfrø til haven.

- Jeg gider ikke rigtig at bruge tid på grønt, jeg ikke kan bruge til noget. Jeg er mere praktisk anlagt, smilede han.

Havefolket skulle have planter, de kunne spise: - Jeg vil have grønt, jeg kan bruge til noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce