"Harmløs" snyd kan få alvorlige følger


"Harmløs" snyd kan få alvorlige følger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende har det seneste års tid i alt betalt over 1,2 mio. kr. tilbage. De havde opgivet falsk adresse for at få mere i SU, end de var berettiget til

Måske tror de unge selv, at det er harmløst snyd.

Men i virkeligheden handler det om socialt bedrageri, som kan få meget alvorlige konsekvenser, når studerende søger om uddannelsesstøtte (SU) og opgiver, at de bor på deres egen adresse, mens de i virkeligheden stadigvæk bor sammen med forældrene.

På den måde kan de indkassere op til 2500 kr. ekstra om måneden.

Inden for de seneste 14 måneder har Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte opkrævet over 1,2 mio. kr. fra studerende, som havde skrevet forkert adresse i papirerne. I nogle tilfælde har studerende måttet betalt over 50.000 kr. tilbage

Plettet straffeattest

Nicolai Rasmussen, fuldmægtig i SU-Styrelsen, fortæller, at snyderiet i særligt grove tilfælde har udløst en politianmeldelse og en plettet straffeattest.

- Vi kan ikke dokumentere, at problemet er stigende. Men vi har haft mulighed for at sætte flere ressourcer ind på opgaven og er derfor formentlig blevet opmærksomme på flere tilfælde, siger han.

Som led i en intensiveret indsats fra det offentliges side arbejder styrelsen i dag tæt sammen med mange af de enheder, kommunerne har etableret for at komme socialt bedrageri til livs.

SU-Styrelsen afviser ikke, at "et element af uvidenhed" kan gøre sig gældende i nogle tilfælde.

Informationen er der

- Generelt mener vi dog, at de studerende har nem adgang til information, dels på vores hjemmeside, dels ude på uddannelsesstederne. Men vi er da parate til at samarbejde med de studerendes organisation, hvis det viser sig, at vi i fællesskab kan gøre endnu mere for at informere og advare mod snyd, tilføjer fuldmægtig Nicolai Rasmussen.

Samme velvilje lyder fra Danske Studerendes Fællesråd (DSF).

- Vi har ikke været opmærksomme på, at der var et specielt problem. Men selvfølgelig skal reglerne for SU-støtte overholdes, og det budskab vil vi gerne være med til at udbrede. Det er helt forkert, hvis nogle studerende opfatter det som harmløst snyd at opgive forkert adresse, udtaler Pernille Miller, som er næstformand og ordfører for levevilkår i DSF. (ritzau)

"Harmløs" snyd kan få alvorlige følger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce