Haren sulter i sneen


Haren sulter i sneen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Harerne møder store problemer i vintervejret.

Mens råvildt, ræve og de fleste andre vildtlevende pattedyr generelt klarer sig godt på trods af den hårde vinter, har harerne det omvendt meget svært.

- De har hårde betingelser, og der er stor dødelighed på dem, især i denne tid. De er udfordrede med hensyn til at finde føde og har svært ved at komme rundt i snelaget, siger Lars Erlandsen Brun, Vildtkonsulent hos Skov- og Naturstyrelsens Fyn-afdeling.

Grunden til harens svære kår er, at mange af dem ikke får opbygget det fedtlag i løbet af efteråret, som andre dyr gør. De har nemlig svært ved at finde mad nok i eftersommerens monokulturelle landbrugslandskab.

- Sidst på sommeren har de svært ved at finde føde, for de kan ikke leve af tørt græs og korn. De skal have adgang til forskellige friske urter. Når vinteren kommer, kan de være meget afkræftede, hvor de ellers skulle have været pakket ind i fedt, siger Lars Erlandsen Brun.

Særligt landmænd kan dog gøre deres til at hjælpe harerne gennem vinteren. Lars Erlandsen Brun fortæller, at man kan skrabe græsområder fri for sne og frost, så de omkringboende harer har nemmere adgang til mad.

Bestanden af harer er faldet meget gennem årene, og det hoppende dyr har længe været på Skov- og Naturstyrelsens gule liste - en farve der indikerer, at haren er i højrisiko-zonen for at blive en truet dyreart.

Haren sulter i sneen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce