Den årlige beredskabsøvelse på Storebælt er blevet udskudt. Politiet er nødt til at prioritere andre opgaver - blandt andet det øgede antal flygtninge som kommer til Danmark.

Årets store øvelse på Storebælt er blevet udskudt, fordi politiet er nødt til at prioritere andre opgaver højere.

- Det er den almindelige prioritering af opgaver, som gør, at vi må udskyde øvelsen, siger politiinspektør Bjarne Sørensen, Fyns Politi, til Fyens.dk.

I en pressemeddelelse oplyser Fyns Politi, at baggrunden for at udskyde bro-øvelsen blandt andet er de mange afgivelser af politifolk i forbindelse med den aktuelle flygtningesituation til Danmark.

Ny dato ikke fundet endnu

Den store beredskabsøvelse på Storebælt afholdes hvert år, men skiftevis på Østbroen og Vestbroen. I år skal øvelsen foregå på Vestbroen. Øvelsen har været planlagt til at foregå natten mellem 26. og 27. september, men er altså udskudt.

En ny dato er endnu ikke fundet.

- Vi skal finde en ny dato på det næste kontaktgruppemøde, siger Bjarne Sørensen.

Der er mange involverede i øvelsen som politi, hjemmeværn og redningsberedskaber på Fyn og Sjælland, og derfor skal mange forskellige inddrages i beslutningen om en ny dato.

Beredskabet på Storebælts-forbindelsen er trænet over flere år, og det har ikke den store betydning, at øvelsen først kan afvikles senere, siger Bjarne Sørensen til Fyens.dk.

Øvelsen kommer til at foregå senere i år eller i begyndelsen af 2016.

Mere om emnet

Se alle
1
90 "tilskadekomne": Enorm øvelse i Storebæltstunnelen lørdag nat

90 "tilskadekomne": Enorm øvelse i Storebæltstunnelen lørdag nat

VIDEO: Se politiet håndtere fodboldoptøjer - indefra

VIDEO: Se politiet håndtere fodboldoptøjer - indefra

TV: Se Frømandskorpset befri 'gidsler'

TV: Se Frømandskorpset befri 'gidsler'