Handicappede mister sexliv

Et forbud mod køb af sex vil ramme handicappede og kriminalisere dem, advarer handicaporganisationer.
Foto: CARSTEN SNEJBJERG/POLFOTO

Handicappede mister sexliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prostitution er ofte forudsætning for handicappedes sexliv. Et forbud vil gøre dem kriminelle.

Handicappede frygter, at de i fremtiden bliver tvunget til at vælge imellem at undvære sex eller at blive kriminelle. Diskussionen om at forbyde købesex raser nemlig igen, efter at en ny undersøgelse viser, at antallet af gadeprostituerede er fordoblet på få år.

Men for mange handicappede er en prostitueret en fast del af sexlivet.

- Det er en gruppe, der bliver klemt en gang til, for man tænker ikke på, at de har et sexliv ligesom alle andre. Hvis udviklingshæmmede ikke får afløb en gang imellem, så går det ud over deres omgivelser, siger Lisbeth Jensen, som er formand for Udviklingshæmmedes Landsforbund (ULF).

Selv om der ikke er flertal for et forbud lige nu, så har Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation netop fået gennemtrumfet et forbud mod, at de ansatte formidler kontakt mellem handicappede og prostituerede.

Offentlig hjælp

En mulighed som de omkring 40.000 udviklingshæmmede i Danmark ellers har haft i flere år. Men den bør fjernes overalt i landet, mener Mette Frederiksen, socialordfører for Socialdemokraterne.

- Hvis vi når dertil, hvor vi betragter prostitution som et socialt problem, så kan man ikke som stat og samfund aktivt bidrage til at opretholde prostitution, siger hun.

Den holdning gør Karsten Løt vred. Han har i 36 år arbejdet med handicappedes seksualitet, og han kalder det ren og skær diskrimination at forhindre handicappede i at få kontakt med en prostitueret,

- De mænd og kvinder, jeg kender, som hjælper handicappede er fine samarbejdspartnere, der selv har valgt det, siger han.

Handicappede mister sexliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce