Hærværk kom bag på politiet

Noget er gået galt. Sådan lyder politiets egen bedømmelse af forløbet i København, hvor autonome hærgede butikker, mens beboerne måbende så på, at de fik lov.
Foto: James Thisted/POLFOTO

Hærværk kom bag på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere er forargede over, at politiet ikke bremsede autonomes hærværk i København natten til lørdag. Søren Pind mener politiet ligger under for kriminelle.

Selv om der forinden var varsler om at gøre København til en "kampzone", kom det bag på politiet, at en større gadefest natten til i dag udviklede sig til hærværk i form af knuste butiksruder, graffiti og ødelagte biler.

Festdeltagerne, der tilsyneladende kom fra det autonome miljø, samledes kort efter midnat i Hyskenstræde, hvor de spillede høj technomusik til gene for områdets beboere. Derefter gik det galt. Foreløbig er der noteret 40 tilfælde af hærværk, og i den grovere ende var der tilfælde, hvor inventar fra forretninger blev slæbt ud på gaden og stukket i brand, oplyser informationschefen i Københavns Politi, Flemming Steen Munch.

Så vidt han er orienteret, begyndte hærværket først, da festen var overstået. Angiveligt deltog mellem 300 og 400 mennesker.

- Jeg vil ikke afvise, at man i visse situationer ikke har grebet ind. Men vi skal først gribe ind, når vi vurderer, at vi er i stand til at gennemføre opgaven, siger politiets informationschef.

I onsdags skrev internetportalen Modkraft i en overskrift, at "aktivister vil gøre byen til en kampzone." I en artikel hed det, der blandt andet skulle gennemføres en såkaldt "reclaim the streets"-fest, og netop den betegnelse har tidligere dækket over uroligheder.

Venstres Søren Pind er forarget over politiets passive opførsel. Politiet ligger under for kriminelle, som har tage magten over gaderne, lyder konklusionen i hans nyhedsbrev. Dansk Folkepartis retsordfører Malene Harpsøe er på samme linje og vil stille spørgsmål til justitsminister Brian Mikkelsen (K) om politiets passivitet.

Hærværk kom bag på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce