Hårdt S-angreb på Enhedslisten: I er blevet konservative


Hårdt S-angreb på Enhedslisten: I er blevet konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pladen er gået i hak hos Liste Ø, som er blevet Danmarks nye konservative parti, lyder kritik fra S-politikere

Flere socialdemokrater retter nu skarp kritik mod regeringens støtteparti, Enhedslisten. S-politikerne er godt og grundigt trætte af de mange bjæf fra vagthunden på den politiske venstrefløj, som bliver beskyldt for at have mistet jordforbindelsen.

Den nyslåede socialdemokrat og EU-parlamentariker Emilie Turunen (tidligere SF) mener, at Enhedslisten opfører sig som "en toårig i trodsalderen", og at partiet er gået i baglås.

- Enhedslisten har fået tunnelsyn. Hverken helheden, virkeligheden eller behovet for forandringer synes at betyde noget for støttepartiet, lyder det fra Turunen i et debatindlæg i Politiken.

Hun er især frustreret over, at Enhedslisten konstant tordner mod regeringens politiske planer - hvad enten det gælder kontanthjælpsreformen, vækstplanen, SU-reformen eller udspillet til en kommende forandring af folkeskolen.

- Enhedslisten synes at være blevet ramt af en grundangst for enhver forandring af velfærdssamfundet. Ærgerligt, for deres idéer kunne være værdifulde. Sulten efter at forandre for at forbedre er totalt fraværende.

- I stedet for at fremstå som den progressive venstrefløj, de gerne vil kendes som, fremstår de med deres evige nej til reformer i dag som "det nye DKP" - Danmarks Konservative Parti, skriver Turunen.

Også et andet nyt socialdemokratisk medlem - Mattias Tesfaye - ryster på hovedet over Liste Ø. I et indlæg på Facebook kritiserer han blandt andet indholdet af den tale, som Johanne Schmidt-Nielsen (EL) holdt fredag på partiets årsmøde i København.

- Johannes tale i dag afslørede, at S og SF ikke er de eneste, der skal lære at svømme. Det skal Ø også. Forskellen er blot, at Socialdemokraterne er i baljen, mens Ø står oppe på kanten og råber, at regeringen selv er skyld i det, hvis den drukner, skriver han.

Retsordfører Ole Hækkerup (S) opfordrer direkte vælgerne til at lade være med at stemme på Enhedslisten, skriver Berlingske.

Det er ikke første gang, at S-politikere giver venstrefløjspartiet politiske prygl. Sidste år sagde gruppeformand Henrik Sass Larsen blandt andet, at Enhedslisten med sin hadske retorik undergraver regeringens muligheder for at fastholde magten.

Hårdt S-angreb på Enhedslisten: I er blevet konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce