Haarder er regeringens tunge skyts


Haarder er regeringens tunge skyts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bertel Haarder forlader Undervisningsministeriet og overtager nyt superministerium. Han betegnes som en driftssikker minister, man kan sætte ind overalt.

Han er den type, man kan bruge, når det virkelig gælder. Bertel Haarder (V) er det tunge og stabile skyts, en statsminister kan sætte ind hvor som helst og være sikker på, at det ikke går helt galt.

Og netop sådan er det også gået denne gang, da Lars Løkke Rasmussen (V) sent mandag aften begyndte at rykke på sin længe ventede regeringsrokade.

Veteranen Bertel Haarder bliver minister i et nyt superministerium, der omfatter både Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet - en konstruktion, som Løkke selv har håndteret tidligere i sin karriere.

Den 65-årige Haarder blev første gang valgt ind i Folketinget i 1975, og syv år senere blev han første gang undervisningsminister. Han har i alt haft syv forskellige ministertitler i 20 år.

Efter regeringsskiftet i 2001 kunne Bertel Haarder kalde sig integrationsminister, og han lagde ikke skjul på, at med den post fulgte mange værdispørgsmål og ofte også meget følelsesladede personsager.

Da regeringens top fire år senere krævede flere ændringer med klar ideologisk profil på skole- og uddannelsesområdet, var det oplagt at give ham comeback som øverste politiske chef i Undervisningsministeriet.

Haarder fik til opgave at gennemføre gennemgribende ændringer, især af folkeskolen. Nu skulle fagligheden genoprettes med en byge af nye love, bekendtgørelser, test og evalueringer.

Bertel Haarders grundholdninger er i høj grad præget af, at han voksede på Rønshoved Højskole, hvor forældrene var forstanderpar. I begyndelsen af 1970'erne blev han kandidat i statskundskab med speciale i Grundtvigs frihedssyn.

I perioden 1994-2001 var han medlem af Europa-Parlamentet, og han har ikke lagt skjul på, at han gerne ville have haft en kommissærpost i Bruxelles.

Nu bliver det i stedet endnu en omgang som minister for centrale velfærdsområder som kommunerne og hele sundhedsvæsnet, der i disse år står foran store omvæltninger. Og selv en garvet minister kan glæde sig til nye opgaver - i hvert fald kalder Haarder selv opgaven både spændende og svær.

Haarder er regeringens tunge skyts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce