Haarder: LO bør stoppe usaglig kampagne


Haarder: LO bør stoppe usaglig kampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister kritiserer LO's kampagne mod påståede nedskæringer inden for erhvervsuddannelserne. Han frygter, at den kan skræmme unge væk fra uddannelserne.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) opfordrer LO til at stoppe den kampagne, som organisationen har lanceret om nedskæringer i erhvervsuddannelserne.

Som led i kampagnen har LO indrykket annoncer i dagspressen, hvor blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), justitsminister Brian Mikkelsen (K) og SF's formand, Villy Søvndal er blevet inddraget i budskabet.

- Jeg ved ikke, om jeg også selv har været brugt, men jeg har sådan set ingen problemer med denne måde at kommunikere på. Jeg retter min irritation mod annoncernes faktuelle indhold, siger Haarder til Ritzau.

Da ministeren blev opmærksom på annoncerne, satte han sine embedsmænd til at undersøge indholdet.

- Alt det, som LO fremfører, er forkert. Jeg håber, medlemmerne protesterer mod, at deres penge bliver brugt til at sprede ukorrekte oplysninger om uddannelsessektoren. Desuden kan annoncerne skræmme de unge væk fra erhvervsuddannelserne, tilføjer undervisningsministeren.

Bertel Haarder understreger, at erhvervsuddannelserne ikke rammes af nedskæringer.

- Det ville være tilfældet, hvis der ikke blev sat en øre af i forbindelse med forhandlingerne om en ny globaliseringspulje. Men det bliver der selvfølgelig, når partierne når frem til en ny aftale om disse midler.

Undervisningsministeren undrer sig også over kampagnen, fordi han i øjeblikket er i løbende dialog med LO om problemerne omkring praktikpladser på erhvervsuddannelserne.

- I det forum gør vi alt, hvad vi kan, for at få idéer frem, som kan fremme tilgangen til disse uddannelser. Derfor er det helt malplaceret, når LO nu lancerer et budskab, hvor den grimme regering gøres ansvarlig for, at uddannelserne skæres ned, siger Bertel Haarder.

Haarder: LO bør stoppe usaglig kampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce