Hård kurs mod asylbørn i Københavns Politi


Hård kurs mod asylbørn i Københavns Politi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 16-årig dreng fra Somalia er blevet fængslet, selv om han søger om asyl. Drengens forsvarer appellerer til landsretten om at løslade ham. Nye regler på vej.

Politiet og dommere i København fortsætter den hårde kurs mod uledsagede flygtningebørn, selv om justitsministeren har sagt, at det skal være slut med at fængsle børnene.

En somalisk dreng, der siger, at han er 16 år, er blevet varetægtsfængslet og anbragt på den lukkede institution Sølager, der huser unge kriminelle.

I et grundlovsforhør mandag har en dommer fra Københavns Byret besluttet at fængsle drengen i 16 dage, fordi han ved ankomsten til lufthavnen i Kastrup brugte en anden persons pas.

Det sker jævnligt, at unge kommer til lufthavnen og enten er i besiddelse af et falsk pas eller bruger en andens. Hvis den unge ikke straks ved indrejsen beder om asyl, kræver Københavns Politi fængsling.

Den kontante kurs er i modstrid med andre politikredses praksis. Drengen har ifølge hans forsvarer, advokat Elsebeth Rasmussen, søgt om asyl i Danmark.

Hun har protesteret imod fængsling af den 16-årige, fordi betingelsen i retsplejeloven ikke er opfyldt, og fordi det er i strid med FN's børnekonvention.

Men dommeren har altså fulgt kravet fra anklageren.

I et samråd i Folketingets retsudvalg har justitsminister Brian Mikkelsen (K) for nylig ellers sagt, at Rigsadvokaten er på vej med nye retningslinjer. Det skal sikre, at uledsagede flygtningebørn ikke fremover vil blive fængslet på grund af falske papirer.

Nu skal Østre Landsret afgøre, om fængslingen af den 16-årige er i orden. Drengens forsvarer vil nemlig appellere til landsretten.

Drengen har fortalt, at han kom til Danmark fra Sverige. Hans far er blevet dræbt af en religiøs gruppe.

Hård kurs mod asylbørn i Københavns Politi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce