Hård kritik af nyt miljømærke for fisk


Hård kritik af nyt miljømærke for fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det internationale miljømærke for fisk stiller ikke skrappe krav nok til bæredygtighed, mener Socialdemokraterne og SF. Fiskerne er uenige.

Socialdemokraterne og SF undsiger det internationale miljømærke, der skal give forbrugerne vished for, at fisken på middagsbordet kan spises med god samvittighed.

Mærket skal blandt andet sikre, at fiskeriet ikke truer fiskebestanden, og at kontrollen er i orden. Men det er ikke nok til at sikre et bæredygtigt fiskeri, mener de to partier.

Mærket skal også stille krav til forbruget af brændstof og skånsomme fiskeredskaber.

- Hvis man skal have en certificeringsordning, så skal de to elementer med, siger Socialdemokraternes fiskeriordfører Bjarne Laustsen, som også efterlyser et krav om, at værdiløse fisk ikke må smides over bord igen.

Han støttes af kollegaen i SF Kristen Touborg. Kritikken kommer efter, at Danmarks Naturfredningsforening for nylig rejste tvivl om MSC-kravene, da skrabefiskeriet af muslinger i Limfjorden blev godkendt

Fiskerne og fiskeindustrien herhjemme sætter deres lid til, at miljømærket skal genoprette hele fiskerierhvervets omdømme efter årelange anklager om rovdrift og salg af ulovlige fangster.

Danmarks Fiskeriforening går med støtte fra regeringen efter at få miljømærket hele det danske fiskeri med MSC-miljømærket i 2012.

Store dele af makrelfiskeriet og muslingefiskeriet i Limfjorden samt Nordsø-silden har allerede fået miljømærket. Til september følger store dele af fiskeriet efter torsk, mørksej og rødspætter trop.

Også detailhandlen slår i stigende grad på MSC-mærket som salgsargument over for miljøbevidste forbrugere.

Formanden for de danske fiskeproducenter (PO), Kurt Madsen afviser kritikken.

- Der der er vigtigt er, at miljømærket garanterer, at vi fisker bæredygtigt i forhold til fiskebestandene, så der også er fisk at fange i fremtiden, siger Kurt Madsen.

Hård kritik af nyt miljømærke for fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce