Hård kritik af Lars Løkke fra Rigsrevision


Hård kritik af Lars Løkke fra Rigsrevision

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigsrevisionen langer hårdt ud efter Lars Løkke for at forgylde private sygehuse på bekostning af de offentlige. Oppositionen vil have placeret et ansvar.

I statsminister Lars Løkke Rasmussens tid som sundhedsminister er de private hospitaler blevet forgyldt med lukrative aftaler på det offentlige sundhedsvæsens bekostning. Det er hovedlinjen i et udkast til en såkaldt beretning fra Rigsrevisionen med titlen "Pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse", som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

I beretningen giver Rigsrevisionen den samlede vurdering, "at der ikke i tilstrækkelig grad er taget hensyn til pris og kvalitet i tilrettelæggelsen af det offentlige sygehusvæsens køb af private sundhedsydelser", og at "aftalerne med de private sygehuse, der skal sikre borgernes udvidede frie sygehusvalg, ikke er indgået under hensyn til pris og kvalitet."

Oppositionen, der længe har beskyldt VK-regeringen for at lade amterne og senere regionerne betale overpriser, ser revisionsrapporten som et bevis på, at de har ret.

Politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) mener, at der er tale om decideret misbrug af skattekroner og efterlyser en ansvarsplacering.

- Det er meget, meget tæt på at være bevidst svindel med offentlige midler. Det er ikke skatteyderne eller patienterne, man har taget hensyn til, det er en ideologi, siger han til Jyllands-Posten.

SFs sundhedsordfører Jonas Dahl siger til Ritzau, at han anser sagen for så alvorlig, at hvis Rigsrevisionens konklusion står til troende, så "bør Lars Løkke trække sig som statsminister."

Hverken Løkke, der var sundhedsminister fra 2002-2007, eller sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) vil kommentere beretningen.

Hård kritik af Lars Løkke fra Rigsrevision

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce