HCA som julemand


HCA som julemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Malene Birkelund

mal@fyens.dk

På grund af en enkelt digter og tre vise mænd fra Østerland har Fyn været i fokus i den spanske hovedstad Madrid de seneste dage

Årsagen ligger mange år tilbage - til de gamle dage, da julen først blev afsluttet den 5. januar på helligtrekongersaften. For sådan er det nemlig stadig i Madrid, hvor begivenheden fejres med et kæmpeoptog, der hylder de tre konger Balthazar, Caspar og Melchior.

Når optoget hvert år endnu er julens højdepunkt for de små spanske niñoer og niñaer, hænger det formentlig sammen med, at det netop er de tre hellige konger, der ifølge den spanske tradition her til morgen kommer med julegaver til børnene.

Men under optoget i aftes var de tre imidlertid ikke ene om at blive æret for deres gode gaver.

Ligesom det bliver tilfældet under årets store karneval i Rio de Janeiro om præcis en måned, havde det madrilenske optog nemlig valgt at bruge en vis fynsk herre som tema i forbindelse med hans 200 år - med alt hvad det indebar af eventyrklædte vogne og eventyrfigurer.

Med i optoget - eller skulle man skrive paraden - gik H.C. Andersen i egen person. Det vil sige - det var selvfølgelig Odenses nulevende udgave af digteren, Torben Iversen, der gik dér. Fra byens rådhus og ned til dens centrale plads Plaza Mayor, hvor det hele sluttede i en fest.

Om digteren selv er gået ad den vej, vides ikke, men at han har været i byen, hersker der ingen tvivl om. Han har nemlig skrevet et digt om den.

HCA som julemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce