Gynækologsag: Region vil tage ydernummer fra dømt læge

Gynækologens steddatter, som den dømte har befamlet, håber der kommer lovændringer, så sagen i det mindste kan hjælpe andre piger.
Foto: Kim Rune

Gynækologsag: Region vil tage ydernummer fra dømt læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmark går nu aktivt ind i sagen om gynækologen fra Middelfart, som er frakendt retten til at praktisere i et år. Regionen har ikke tillid til manden, og vil ikke betale ham fremover.

Det er slut med betaling fra Region Syddanmark til den dømte gynækolog fra Middelfart.

Gynækologen er blevet frakendt sin ret til praksis det næste år, efter han blev dømt for at have forgrebet sig på sin ene steddatter og lavet nøgenoptagelser af sin anden.

- Vi kan ikke have tillid til sådan en mand, siger regionens næstformand, Poul Erik Svendsen (S), til Fyens Stiftstidende tirsdag.

Vil inddrage gynækologens ydernummer

Gynækologen er privatpraktiserende for regionen, og blev onsdag idømt 60 dages fængsel ved landsretten.

Det er domstolene, der kan fratage en læges autorisation eller lave begrænsninger i den, men udover det ene års karantæne, er der altså ikke sket mere i denne sag. Derfor kan manden igen arbejde med mindreårige piger om et års tid.

Embedsmændene i regionen er nu i fuld gang med at nærlæse reglerne for at finde grundlag for at inddrage gynækologens ydernummer, så han ikke længere kan praktisere i Syddanmark.

- Vi kan simpelthen ikke give tilskud til en mand, der har fået sådan en dom. Og i det kommende år kan han jo slet ikke opfylde sin funktion som gynækolog i Syddanmark, fordi sådan en skal altså kunne have mindreårige patienter, siger Poul Erik Svendsen til Fyens Stiftstidende.

Justitsministeren har ingen kommentarer

middeDen dømte gynækolog må på grund af den såkaldte børneattest ikke beskæftige sig med børn som spejderleder, fodboldtræner eller lignende.

Men han må efter et års tid igen praktisere som gynækolog med mindreårige patienter - som det eneste sted i samfundet.

Det har fået flere af de politiske partiers retsordførere samt Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi til at efterlyse ændringer på lovområdet.

Trods flere henvendelser fra Fyens Stiftstidende har justitsminister Morten Bødskov (S) ikke ønsket at kommentere hverken den konkrete eller principielle sag. Ministeren holder i øjeblikket efterårsferie.

Gynækologsag: Region vil tage ydernummer fra dømt læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce