Gymnasieelever om nyt drukkodeks: Vi er blevet umyndiggjort


Gymnasieelever om nyt drukkodeks: Vi er blevet umyndiggjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever føler sig umyndiggjort af rektorer, der på egen hånd har lavet alkoholpolitik for de unge. Rektor forstår ikke kritikken.

Måden, den nye fælles alkoholpolitik på de almene fynske gymnasier, er lavet på, er dybt kritisabel. Det mener Stine Barnhøj, der er forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning på Fyn.

Hun hørte første gang om en fælles alkoholpolitik på rygteplan inden sommerferien, men først mandag fandt hun ud af, hvad det egentlig handlede om. Og der var den fælles alkoholpolitik for de 11 gymnasier udarbejdet.

- Vi mener, at den måde, det er lavet på, er dybt kritisabel. Det handler om unges alkoholvaner, og så bliver det lavet henover hovedet på eleverne. Vi er blevet umyndiggjort, og det passer ikke med, at vi ellers bliver betragtet som voksne mennesker, siger Stine Barnhøj.

Hun vil ikke kommentere på indholdet af den fælles alkoholpolitik inden, hun har været i kontakt med elevrådene på de fynske gymnasier, men siger om forløbet:

- Det lader som om, at det er noget rektorerne har brugt tid og kræfter på at udarbejde sammen, så det kan ikke passe, at vi ikke er blevet inddraget.

Vi mener, at den måde, det er lavet på, er dybt kritisabel. Det handler om unges alkoholvaner, og så bliver det lavet henover hovedet på eleverne. Vi er blevet umyndiggjort, og det passer ikke med, at vi ellers bliver betragtet som voksne mennesker
Stine Barnhøj, forkvinde DGS Fyn

Intet mål om fælles kodeks

I DGS har man intet mål om en fælles alkoholpolitik på gymnasierne, og Stine Barnhøj mener ikke, at der overhovedet burde været et fynsk regelsæt.

- Vores holdning til alkoholpolitik er i DGS, at det er noget, der skal udarbejdes på de forskellige skoler mellem lærere og elever. Kulturerne er forskellige, og derfor skal man også lave regelsæt for de enkelte skoler, siger hun.

Dog kan hun se fornuften i, at skolerne ikke bør spilles ud mod hinanden, når det handler om alkoholvaner, og derfor synes hun som et minimum, at eleverne på de enkelte skoler skal være med til at vælge, om man skal have fælles retningslinjer.

- Hvis man virkelig gerne ville lave et fælles kodeks på Fyn, burde man tage den på de forskellige skoler mellem lærere og elever. Hvis skulle være nogle fælles retningslinjer, burde både elever og lærer være med. Hvis det er alle skoler, der ønsker en fælles politik, siger Stine Barnhøj.

Rektor står ved beslutning

Henrik Vestergaard Stokholm, der er rektor på Nyborg Gymnasium, står ved, at beslutningen om en fælles alkoholpolitik er taget af ledelserne på de fynske gymnasier uden eleverne:

- Det er ikke noget, eleverne skal have indflydelse på. Det er noget vi ansvarlige beslutter. Med al respekt for eleverne mener jeg ikke, at de skal bestemme, hvilken alkoholpolitik, der skal være. Vi inddrager, når det handler om trivsel og alt muligt andet, men der er grænser for, hvad man kan lægge ud til elever. Jeg synes, det ville være at fralægge sig ansvaret, siger han.

Gymnasieelever om nyt drukkodeks: Vi er blevet umyndiggjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce