Gymnasieelever: - Alkohol er en naturlig del af fællesskabet

Det er ikke nødvendigt med et forbud mod alkohol, mener de tre gymnasiekammerater (fv) Ahmed El-Faramawi, Kasper Clowes og Tanja Sandholt. FOTO: Louise Koustrup

Gymnasieelever: - Alkohol er en naturlig del af fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen talte fredag med tre gymnasieelever fra Tornbjerg Gymnasium. Ingen af dem går ind for et forbud mod alkohol på ungdomsuddannelser. Det er ikke nødvendigt, mener de.

Alkohol er en naturlig del af fællesskabet på en ungdomsuddannelse.

Det mener de tre gymnasielever Tanja Sandholt, Ahmad El-Faramawi og Kasper Clowes, der alle går i 1g på Tornbjerg Gymnasium.

Avisen fangede dem fredag under deres frokostpause for at høre deres holdning til alkohol på ungdomsuddannelserne.

- Man kan sagtens lade være med at drikke alkohol og stadig have det sjovt. Det kender vi nogen, der gør. Men når man er til en fest og ikke lige kender så mange, så er det nemmere at løsne op, hvis man har fået lidt alkohol, mener Kasper Clowes.

De andre to nikker. Især Ahmad El-Faramawi kan godt genkende den der med, at alkohol kan have en positiv virkning.

- Jeg kan godt være meget genert, når jeg ikke kender nogen. Så kan alkohol være med til at flytte grænserne lidt. Jeg tør lidt mere og kommer til at snakke med nogen, som jeg ellers ikke lige ville snakke med.

Forbud duer ikke

Ifølge en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Blå Kors, mener 53,3 procent i Region Syddanmark, at det skal være forbudt for ungdomsuddannelser at sælge alkohol til unge under 18 år. På landsplan er det 54,2 procent.

Men det duer ikke med et forbud, mener de tre kammerater.

- Vi har ikke ret mange fester her på gymnasiet. Der er måske fire fredagsbarer og fire gymnasiefester på et helt år. Og hvis der ikke blev serveret alkohol til alle, så ville der ikke komme ret mange. Så ville man holde en fest et andet sted, siger Kasper Clowes.

- Jamen, kan man ikke have det sjovt uden alkohol?

Jo, mener Tanja Sandholt. Men det er ikke det samme.

- Det er bare blevet måden at være sammen på til fester. Og det er jo ikke sådan, at folk drikker sig fra sans og samling. Vi hygger os med det, forklarer hun.

Tanja Sandholt kan kun huske en enkelt gang, hvor nogen havde fået for meget at drikke til en gymnasiefest.

- Vi var to grupper, der dansede ude på dansegulvet. Pludselig var der nogen kommet til at skubbe til nogen andre, og de begyndte at diskutere højlydt med hinanden. Men det tog kun et øjeblik, og så var der styr på det igen, fortæller hun.

Til festerne bliver der kun solgt øl og alkohol blandet med sodavand, som for eksempel Breezer. Og der er vagter og lærere, der holder øje med, at de unge ikke drikker for meget.

- Hvis nogen er blevet for fulde, så bliver de sendt hjem. Der er hele tiden nogen, der holder øje med os og passer på os, forklarer Ahmed El-Faramawi.

Alle er de enige om, at det ikke er nødvendigt med et forbud.

- Selvfølgelig er der da indimellem nogen, der får det skidt, fordi de har drukket for meget. Men generelt har vi et sundt forhold til alkohol, siger Kasper Clowes.

Gymnasieelever: - Alkohol er en naturlig del af fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce