Grove fejl af fynsk minister

Forbrugerminister Carina Christensen må indlede valgkampen med alvorlig kritik fra statens egen advokat. Hendes ministerium og myndigheder begik klare fejl i sagsbehandlingen, da de i juni for en periode lukkede samlestalde hos to danske dyreeksportører og kort efter også inddrog deres transportautorisationer. (Jens Dige/Polfoto)

Grove fejl af fynsk minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carina Christensen udsat for hård kritik fra kammer-advokaten efter stop for grisetransporter

FYN: Forbrugerminister Carina Christensen (K) må indlede valgkampen med alvorlig kritik fra statens egen advokat.

Hendes ministerium og myndigheder begik klare fejl i sagsbehandlingen, da de i juni for en periode lukkede samlestalde hos to danske dyreeksportører og kort efter også inddrog deres transportautorisationer. Den ene af eksportørerne, Niels Vinderslev i Randers, har sammen med sin advokat, Hans Sønderby, stævnet Forbrugerministeriet, Fødevarestyrelsen og den lokale fødevareregion. De mener, at beslutningerne er ugyldige.

Kammeradvokaten har nu på vegne af staten vurderet sagen og kaster håndklædet i ringen. Det fastslås i afgørelsen, at der er konstateret "klare sagsbehandlingsfejl ved de to afgørelser". Derfor anerkendes ugyldighed.

Advokat Peter Biering fra Kammeradvokaten vil dog ikke over for Jyllands-Posten uddybe beslutningen. Niels Vinderslevs advokat har i stævningen blandt andet påpeget, at lukningen af samlestalden blev afsagt i fuld offentlighed, da forbrugerministeren meddelte afgørelsen i en tv-udsendelse.

Krav om erstatning

- Det er meget glædeligt, at Kammeradvokaten skærer så klart igennem. Men sagen slutter ikke her. Vi kræver straks en betydelig erstatning for vores direkte tab. Samtidig kommer også de omkostninger, som vi på forskellig vis har haft ved, at en minister og myndigheder uberettiget foretager sig den slags. Og endda i fuld offentlighed hænger os ud, siger Niels Vinderslev.

Forbrugerminister Carina Christensen (K) gik selv personligt ind i sagen om de to eksportørers eksport af slagtesøer til Tyskland. De blev i juni anklaget i et tv-indslag på DR for at overtræde de danske særregler, som fastslår, at slagtesøer kun må transporteres i otte timer.

Det fik ministeren og fødevaremyndighederne til hurtigt at reagere med lukning af samlestalde og inddragelse af transportautorisationer efter en bekendtgørelse om sporbarhed for eksportsvin.

Carina Christensen siger nu:

- Det er brandærgerligt, at der er sket en fodfejl i Fødevarestyrelsens sagsbehandling. Det indrømmer jeg gerne. Men det ændrer ikke ved det grundlæggende, at myndighederne skal skride ind, når reglerne for dyretransport overtrædes.

/ritzau/

Grove fejl af fynsk minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce