Sydøstjyllands Politi og Fyns Politi har givet tilladelse til, at Vejdirektoratet kan ekskortere langsomtkørende køretøjer over Lillebæltsbroen i de 20 uger, hvor Gl. Lillebæltsbro er spærret.

I 20 uger af 2018 og 2019 er Gl. Lillebæltsbro spærret, fordi vejbanen skal renoveres. Men maskinstationer, landmænd, entreprenører og andre virksomheder, der plejer at bruge broen, kan nu ånde lettet op.

Fyns Politi og Sydøstjyllands Politi har givet Vejdirektoratet tilladelse til at ekskortere langsomtkørende køretøjer over den nye Lillebæltsbro - dog kun uden for myldretiden. Det oplyser Vejdirektoratet.

De langsomme transporter får lov at køre i tidsrummet 20.30 til 05.00 i hverdagene med følgeskab af en stødabsorberende lastbil, der kører bagved.

Blokvogne for dyre

Ifølge færdselsloven må køretøjer, der ikke kan køre mindst 50 km/t, ikke køre på motorveje. Politiet kan dog tillade kørslen, hvis transporterne ikke kan gennemføres på anden vis.

Alternativet er at fragte køretøjerne over på blokvogne, men efter et møde mellem Vejdirektoratet og repræsentanterne for brancherne med langsomtkørende køretøjer stod det ifølge Vejdirektoratet klart, at blokvognene ville være for ufleksible i forhold til virksomhedernes behov og desuden for dyre i forhold til direktoratets budget.

Vejdirektoratet er glade for løsningen, som det kalder både fleksibel og trafiksikker.

Renoveringsarbejdet på den gamle Lillebæltsbro begynder i løbet af maj.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Efter bøvl sidste gang: Vejdirektorat håber på bedre hjælp til landmænd, når vigtig bro lukker

Efter bøvl sidste gang: Vejdirektorat håber på bedre hjælp til landmænd, når vigtig bro lukker

Erhverv ramt: Kamp for at undgå gentagelse af bro-koks

Erhverv ramt: Kamp for at undgå gentagelse af bro-koks