Grønland drukner i rensdyr


Grønland drukner i rensdyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De grønlandske rensdyr må forberede sig på et hedt efterår med kuglerne flyvende om gevirerne. Rensdyrjagten går ind den 1. august og med total fri jagt, for Grønland har efterhånden så mange rensdyr, at der i værste fald er fare for et totalt kollaps på grund af hungersnød i bestanden.

Jægerne kritiserer derfor, at myndighederne i årevis har sagt, at der var få rensdyr, og en embedsmand giver dem delvis ret.

- Vi har i 20 år sagt, der var mange rensdyr i Grønland, men biologer og andre ville ikke lytte, siger næstformanden i den grønlandske fisker- og fangerorganisation KNAPK, Isak Reimer, til Grønlands Radioavis.

- Så sent som midt i 1990'erne var det kun tilladt at skyde 2000-3000 rensdyr, og jægerne havde brokket sig i årevis. Vi kan aflæse naturen bedre end biologer og embedsmænd, sagde de, og så fik hjemmestyret lavet nogen mere effektive tællinger af julemandens tro væbnere, anfører Isak Reimer.

Set i bakspejlet indrømmer fuldmægtig Øystein Slettemark i Direktoratet for miljø og natur, at KNAPK havde delvis ret i sin kritik af de lave kvoter dengang.

Rensdyrjagten starter den 1. august med totalt fri jagt på rensdyr. Direktoratets målsætning er, at der i år skal skydes 30.000 rensdyr. Sidste år blev der trods samme målsætning kun skudt 15.000-18.000.

Grønland drukner i rensdyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce