Grøn vækst skal frede landbrugsstøtte


Grøn vækst skal frede landbrugsstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen stiller fire krav i forhandlingerne en grøn vækstplan. Blandt andet må landbrugsstøtten ikke flyttes til miljøformål. Oppositionen er skeptisk.

Regeringen har opstillet fire kriterier for at være med i en aftale om landbrugs- og naturudspillet Grøn Vækst.

Aftalen skal sikre, at Danmark lever op til sine natur- og miljøforpligtelser, skattestoppet skal overholdes, og rammen på 13,5 milliarder kroner skal overholdes. Og så skal aftaleparterne fraskrive sig retten til at tage penge fra den individuelle EU-landbrugsstøtte og bruge pengene til miljøformål i stedet for. Det er ellers muligt inden for reglerne at bruge omkring en til halvanden milliard kroner af EU-støtten til bredere miljøformål.

- Det skyldes, at landbruget er i en meget vanskelig økonomisk situation. Mange spår om tvangsauktioner. Der vil vi ikke skabe yderligere pessimisme, siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K), der sammen med miljøministeren står i spidsen for forhandlingerne, der blev indledt i dag.

Oppositionen ser skeptisk på udsigten til en aftale med regeringen.

- Det ser ikke ud til, at de gør sig store anstrengelser for at få en bred aftale, men det er da en invitation, og vi er interesserede i at få sat nogle grønne fingeraftryk, siger Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov.

Grøn vækst skal frede landbrugsstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce