Greenpeace: Pres har båret frugt


Greenpeace: Pres har båret frugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fængslingen af de fire aktivister har skadet Danmarks ry i udlandet, siger Greenpeace.

Løsladelsen af de fire aktivister er resultat af en byttehandel. Miljøorganisationen Greenpeace har udleveret navnene på fem deltagere i happeningen ved Christiansborg Slot, og til gengæld sætter politiet de fire på fri fod.

- De fire modige kolleger har tilbragt mange lange nætter inklusiv jul og nytår væk fra ægtefæller og børn, fordi politiet mistede hovedet, siger Greenpeaces internationale generalsekretær, Kumi Naidoo, i en pressemeddelelse.

- Indespærringen af disse fire fredelige aktivister har bare bidraget til Danmarks dårlige rygte i udlandet oven på den totale fiasko på topmødet i december, fortsætter Numi Naidoo.

Københavns Politi fik blandt andet navnene på de tre chauffører, der kørte det gallaudklædte par op til slottet. I en af bilernes forrude stod "Greenpeace Delegation", men alligevel anede politiet ikke uråd.

Organisationens nordiske generalsekretær, Mads Flarup Christensen, har måttet undvære sin norske hustru siden 17. december, da hun blev anholdt på slottet.

Christensen siger, at det internationale pres mod Danmark har båret frugt.

Politiet havde egentlig anholdt arrangøren af happeningen, Dimitri Litvinov, der arbejder for Greenpeace i norden, men en anklager løslod ham.

De fire løsladte er: Juan Lopez de Uralde, 46, og generalsekretær i Greenpeace Spanien, norske Nora Christiansen på 34, hollandske Joris Thijssen, 30, og schweizeren Christian Schmutz, 37.

Uralde har ifølge spanske medier fortalt sin hustru og bror, der har besøgt ham i fængslet, at han er blevet behandlet som en hund i Vestre Fængsel.

Greenpeace: Pres har båret frugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce