Greenpeace: Nemt at snyde politiet

Se billedgalleri
Interview med Nora Christiansen der spillede fin dame under aktionen på Christiansborg under klimatopmødet i selskab Juan Lopez de Uralde, der er generalsekretær for Greenpeace i Spanien, der tiltrak sig verdens opmærksomhed ved at udfolde et banner med teksten "Politicians talk - Leaders ACT".

Greenpeace: Nemt at snyde politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ganske let for Greenpeace at snyde det danske politi, da aktivister i december snød sig ind på Christiansborg og lavede klimahappening.

Det var ikke et udslag af kriminelle geniers udspekulerede planer, da Greenpeace den 17. december snød politiets massive sikkerhedsopbud ved Christiansborg, hvor en lang række af verdens ledere var samlet til dronning Margrethes gallamiddag.

- Det var sådan set meget nemt. Vi kørte direkte ind i kortegen og blev vinket hele vejen frem. Der var ikke på noget tidspunkt nogen, der stoppede os eller spurgte os om noget som helst. Så det var sådan set overraskende nemt, forklarer den norske Greenpeace-aktivist Nora Christiansen ved et pressemøde på Greenpeace-skibet Rainbow Warrior.

Politiet løslod onsdag aften fire aktivister fra Greenpeace, som deltog i aktionen. De har siddet varetægtsfængslet i 20 dage.

Under aktionen gav Nora Christiansen den som fin dame, indtil hun i selskab Juan Lopez de Uralde, der er generalsekretær for Greenpeace i Spanien, tiltrak sig verdens opmærksomhed ved at udfolde et banner med teksten "Politicians talk - Leaders ACT".

Nora Christiansens spanske makker giver hende ret i, at aktionen på trods af de mange tilstedeværende politifolk var ganske enkel. Sikkerhedsfolkene inviterede ligefrem de to aktivister indenfor.

- Da vi først ankom, var det ret let. Vi blev inviteret ind. Senere læste jeg i en politirapport, at jeg lignede Georgiens statsoverhoved. Så vi var inviteret, men vi besluttede os for at standse ved indgangen og vise vores bannere, siger Juan Lopez de Uralde.

Greenpeace: Nemt at snyde politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce