Gratis bil skal lokke boligkøbere


Gratis bil skal lokke boligkøbere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendomsmægler i Faaborg udlover en Peugeot 107 til købere i nyopført boligområde.

Det kører ikke rigtig for sælgeren af 32 nye boliger på Strandgårdsvænget i Faaborg, men det skal gratis biler ændre på til trods for manglende opbakning fra Dansk Ejendomsmæglerforening og Forbrugerrådet.

På sælgers foranledning udlover RealMæglerne i Nyborg en ny Peugeot 107 til hver af de tre første købere for at få gang i salget.

- Markedet går lidt langsommere end for et år siden, og vi vil gerne give området en god start, siger ejendomsmægler Flemming Eriksen.

Tilbudet annonceres i den kommende uge, og han tror, det vil lette salget.

- Forhåbentlig sælger vi boligerne hurtigere end ellers. Det er typisk sværest at sælge de første boliger, så på den måde kan bygherren hurtigere få sin investering hjem, forklarer Flemming Eriksen.

Men uanset at det kan hjælpe mæglerne på et trængt marked, hvor udbuddet af boliger vokser støt, er repræsentanter for såvel forbrugerne som mæglerne skeptiske.

Slører reel salgspris

Afdelingsleder i Forbrugerrådet Mette Boye påpeger, at det kan forvirre boligkøberen, så man ikke får boligen til den rette pris.

- Vi tror ikke, forbrugerne er dumme, men det er en banal psykologisk reaktion, at man får en god fornemmelse i maven ved tanken om at få en ny bil i garagen, og den følelse skal man tage sig i agt for ved så vigtigt et køb, siger hun.

Heller ikke Dansk Ejendomsmæglerforening bifalder tendensen.

- Det slører den reelle salgspris, når det bliver en integreret del af handlen, og det er ærgerligt, at der skal sådan noget til for at gøre opmærksom på et boligsalg, mener vicedirektør Thomas Torp, og som generel tendens gør det boligmarkedet mindre gennemskueligt.

Efter en række lignende eksempler sidste år er interessen for sidegevinster ved boligsalg ifølge Torp faldet, og det er der måske en grund til. I hvert fald blev det ikke den store succes, da Home i Herning for et års tid siden hjalp en sælger af 11 boliger med at give hurtige købere en gratis Opel Corsa med i handlen.

- Vi solgte ikke nogen overhovedet og oplevede ikke større søgning til hverken området eller den type bolig, siger ejendomsmægler Erik Thalund fra Home i Herning, der opgav at fuldføre opgaven efter et halvt år, og de pågældende boliger er stadig til salg.

- Det var en prøveballon, men jeg ville ikke overveje at gøre det igen, siger han.

Flemming Eriksen, Realmæglerne i Nyborg, kan ikke love, at en gratis bil virker bedre end at sætte prisen på boligerne tilsvarende ned, men markedsføringseffekten og familiers voksende behov for bil nummer to gør det sandsynligt, mener ejendomsmægleren.

Han ser ikke noget problem i at markedsføre boliger på noget, som intet har med salgsobjektet at gøre.

- Når man skal købe en bolig, skal man foretage de samme grundige beregninger og gøre sig de samme seriøse overvejelser, uanset at der følger en bil med, siger han.

Gratis bil skal lokke boligkøbere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce