Grænseplan plukker folk fra andre opgaver


Grænseplan plukker folk fra andre opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansudvalgets tøver med opbakning til øget grænsekontrol. SF er utilfreds med personaletræk fra Skat.

Regeringens aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om at styrke grænsekontrollen er torsdag blevet midlertidigt bremset i Folketingets Finansudvalg.

Der er for mange uklarheder og spørgsmål til, at forslaget kan gå glat igennem. Blandt andet har SF stillet en lang række spørgsmål, og sagen skal nu gennem et åbent samråd i den kommende uge.

SF er utilfreds med, at en del af de toldere, som med kort varsel skal træde til ved grænsen, skal findes internt i Skat.

- De mennesker, som skal ned til grænsen med det samme, de tages fra andre områder i Skat, som i forvejen er hårdt presset, siger SF's skatteordfører, Jesper Petersen.

Allerede om små tre uger er planen, at 30 toldere skal styrke indsatsen ved den tyske grænse, ligesom yderligere 20 skal placeres i Østdanmark og Gedser.

Der har været bekymring for, om det kunne nås, men til Jydske Vestkysten sagde skatteminister Peter Christensen (V) den 13. maj, at de ekstra toldere allerede er ved at blive fundet internt.

- Det er klart, at de ikke med det samme vil have den samme erfaring som de toldere, der har været der i årevis. Men de skal jo foretage kontrollen og spotte mistænkelige biler sammen med de erfarne toldere, sagde ministeren.

Men selv om Skat i dag tæller 7000 - 8000 ansatte, så er det væsentligt færre end for blot få år siden. En udvikling, som SF beklager. Og den nye aftale gør det værre, mener SF.

- Både ligning, inddrivelse og udgående kontrol fungerer under al kritik, fordi regeringen i en årrække har skåret i Skats bemanding. Det bliver nu værre, siger Jesper Petersen.

Partiets ambition og forventning er, at de vil stemme for den øgede grænsekontrol. Men inden det sker, skal sagen altså behandles igen.

- Vi har en lang række spørgsmål til, hvordan det vil blive udmøntet i praksis og blandt andet til det forhold, at de tager andre medarbejdere i Skat, siger Jesper Petersen.

Grænseplan plukker folk fra andre opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce