Fynske betjente skal være med til at kontrollere pas ved den dansk/tyske grænse. Patruljestyrken på Fyn bliver dog ikke ramt.

Knap 56.000 overarbejdstimer har Fyns politi brugt i 2015 i forbindelse det forøgede terrorberedskab i København samt den stigende flygtningestrøm. Og der er intet, der tyder på, at arbejdspresset bliver mindre i den nærmeste fremtid.

Fyns Politi skal nemlig afgive mandskab til grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse.

Det får dog ingen konsekvenser for antallet af patruljer på Fyn, lyder det fra Benny Tollestrup, der er politiinspektør for beredskabet.

- Vi skal afgive personel til at assistere ved grænsekontrollen. Antallet af patruljer vil ikke blive ramt. Vi fastholder altså mandskabet til hasteopgaver, men vi kommer til at prioritere i forhold til interne opgaver og sagsbehandling, siger han.

Får det konsekvenser for opklaring af tyverisager?

- Vi bliver nødt til at prioritere, og det vil sige, at de opgaver, som ikke er akutte, kommer til at ligge stille i et stykke tid.

Hvor mange betjente Fyns Politi sender til grænsen, vil Benny Tollestrup af strategiske årsager ikke sige noget om.

- Vi stiller med den styrke, som Rigspolitiet anmoder om, siger han.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle

FAKTA: Så mange har søgt asyl

Markant fald i dagligt asyltal

Avis: Regeringen splittet om kontrol