Når Google inden længe viser nogle af de smukkeste steder i Danmark på Google Street View, er det danskerne selv, der har ledt den verdensomspændende korttjeneste på sporet.

Blandt de 10 mest populære forslag er Odense Å, Hammershus, Pøle Å, der er en del af regionalrute 32 på Sjælland, Hærvejen, Grenen, Bindeballestien i Vejle Ådal, Gendarmstien fra Sønderborg til Høruphav, Diget på Sydlolland og den grønne cykelrute gennem København.

Geografisk er der således stor spredning, men svarene afslører også, at danskerne især er vilde med at vise gode cykelruter frem.

For udlændinge, der bruger tjenesten, kommer det næppe som en overraskelse, da Danmark er kendt for sine mange cyklister.

Passionerede cyklister

I januar opfordrede VisitDenmark, Aktiv Danmark og Google danskerne til at komme med forslag til, hvilke smukke steder der skulle filmes, og der kom over 500 forslag.

- Der er et klart overtal af passionerede cyklister, der vil vise deres yndlingscykelrute for hele verden, fortæller Marianne Teglengaard, projektleder i Aktiv Danmark.

Optagelserne bliver lavet i løbet af sommeren ved hjælp af Googles 150 kilo tunge kameracykel.

Hjælp for turister

Christine Sørensen, kommunikationschef i Google Danmark:

- Idéen med Google Street View er, at man kan planlægge sin tur i detaljer. For turister har det for eksempel stor betydning, at de kan klikke sig videre og se informationer om restauranter eller seværdigheder. Detaljeplanlægningen er også vigtig i dagligdagen, både når man skal finde den bedste cykelrute til arbejde, og når man vil på udflugt i weekenden.
  • Fyens Stiftstidende