Den folkekære sanger Kim Larsen kommer ud af regnskabsåret 2016/17 med en fortjeneste på 12 millioner kroner før skat. Det fremgår af regnskabet for hans selskaber, der netop er offentliggjort.

9.178.896 kroner. Så mange penge kan Kim Larsen stoppe i lommerne efter et lukrativt år på den danske musikscene. Det er knap en fordobling af indtjeningen fra året før og det bedste resultat siden 2009.

Af regnskabet for Kim Larsen ApS, der blev offentliggjort mandag, fremgår det, at bruttofortjenesten i regnskabsåret 2016/17 var på knap 13,3 millioner. Deraf gik 4,6 millioner til personaleomkostninger, hvor en stor del må formodes at være gået til de fire medlemmer af Kim Larsens band, Kjukken.

Oven i hatten kommer cirka tre millioner kroner fra kapitalandele i tilknyttede virksomheder og andre finansielle indtægter. Før skat var der et overskud på 11,7 millioner kroner, mens resultatet efter skat ender på knap 9,2 millioner kroner. Det betegnes i ledelsesberetningen som "tilfredsstillende."

Hertil kommer overskuddet i selskabet K. Larsen ApS på omkring en kvart million kroner før skat, der får det samlede overskud op på 12 millioner kroner før skat.

Af regnskabet fremgår det også, at Kim Larsen ApS efter flere års overskud på mellem 3,5 og 8,5 millioner kroner nu har oparbejdet en egenkapital på lidt over 67 millioner kroner. I K. Larsen ApS er egenkapitalen på næsten syv millioner kroner.

Kim Larsen ejer begge selskaber 100 procent, så hans formue er i hvert fald 74 millioner kroner.

Ros til koncerter og album

Kim Larsen og hans band, Kjukken, har denne sommer givet en række anmelderroste koncerter, blandt andet på sommerens Tinderbox-festival, hvor Fyens Stiftstidendes musikredaktør Simon Staun uddelte fem stjerner.

Det seneste år har også budt på nyt album fra Kim Larsen & Kjukken: det anmelderroste "Øst for Vesterled", der er den garvede sangers første album i flere år. Albummet udkom den 7. april 2017.

Det kommende halvår vil desuden byde på en udsolgt vinterturne, hvor Kim Larsen, der er bosat i Odense, blandt andet gæster Odeon den 23. februar. Han fylder 72 år den 23. oktober.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
1
Kim Larsen ApS tjente 11,7 millioner før skat

Kim Larsen ApS tjente 11,7 millioner før skat

Kim Larsen har masser af succes - vinter-turnéen er udsolgt

Kim Larsen har masser af succes - vinter-turnéen er udsolgt

4
Voldsom rift om Kim Larsen i Odeon

Voldsom rift om Kim Larsen i Odeon