Glat mandag på Fyn: DMI varsler sne og risiko for isslag

Der bliver brug for vejsalt mandag morgen, når der ifølge prognoserne fra både DMI og TV2 Vejret falder sne og måske også isslag over Danmark. Arkivfoto.

Glat mandag på Fyn: DMI varsler sne og risiko for isslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag af sted i god tid mandag morgen - der er udsigt til snevejr og muligt isslag på Fyn, lyder prognosen fra DMI.

Sne og lokalt måske isslag kan det gøre det til en udfordring ud over den sædvanlige at komme i skole eller på arbejde til tiden mandag morgen. Ugen, som venter, byder dog også på plusgrader, men nattefrosten vil ifølge DMI vare ved.

Mandag står menuen ifølge DMI på sne over den sydlige del af Fyn - måske allerede fra tidligt på morgenen - og der kan lokalt falde isslag.

Temperaturen kommer mandag morgen til at ligge mellem fem og to graders frost, og ved kysterne kan vinden stedvis blive op til hård.

Isslag og islag
- Folk har det med at forveksle islag med isslag, men det er to forskellige fænomener. Islag betyder bare, at sne, der ligger på vejene i forvejen, smelter og bliver til is.


- Isslag er et meteorologisk fænomen, hvor nedbør, der starter som sne, smeltes om til små dråber, når det falder gennem atmosfæren. Og idet dråberne, der er under nul grader, rammer en overflade, fryser de med det samme.


Dråberne, der er skyld i isslag, kan ifølge meteorologen føles som støvregn.


- Det lumske ved isslag er, at det kan føles, som om det kommer ud af det blå, så man bør helt klart tage risikoen dybt alvorligt, forklarer Lars Henriksen, meteorolog ved DMI.

Hvor der allerede ligger store mængder sne, kan blæsten ifølge TV2 Vejret i løbet af natten skabe snefygning.

TV2 Vejret venter mere udbredt snefald mandag og forudser, at snevejr og isslag vil brede sig fra Sønderjylland til store dele af Jylland og Fyn i løbet af morgentimerne.

Ud på dagen ventes stigende temperatur og tøvejr.

Glat mandag på Fyn: DMI varsler sne og risiko for isslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce