Glad Lolland-borgmester: Udflytningen stopper ikke her

Sophie Løhde (V) og Lars Løkke Rasmussen (V) havde i alt 111 statslige arbejdspladser med i posen til Lollands Kommune, da de præsenterede anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser.

Glad Lolland-borgmester: Udflytningen stopper ikke her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lollands Kommune har udsigt til mere end 100 statslige arbejdspladser de kommende år som følge af udflytning.

Der var glæde på borgmesterkontoret i Maribo, da regeringen løftede sløret for den anden bølge af statslige arbejdspladser, som bliver flyttet ud i provinsen.

I nær fremtid rykker Nota - Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder - nemlig til Nakskov.

Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), er selvfølgelig meget tilfreds med, at 80 arbejdspladser dermed flytter til kommunen:

- De 80 arbejdspladser betyder, at vi får et meget bredere arbejdsudbud, når folk søger ned til vores produktionsvirksomheder, der har brug for kvalificeret arbejdskraft.

- Vi har oplevet, at folk melder pas, fordi deres ægtefælle ikke har kunnet finde arbejde her, men det kan der blive lavet om på nu, siger han.

Holger Schou Rasmussen følte sig forbigået i første omgang af udflytningen, hvor andre kommuner blev tilgodeset.

- Alle centraliseringsreformerne har gjort ondt her på Lolland, og derfor er der noget symbolsk i, at man nu flytter arbejdspladser den anden vej og retter op på den skævhed, der er opstået.

- Nu har de åbenbart fået lyttet ordentligt til vores argumenter, og så har vi vel også haft lidt til gode fra første runde, siger han.

Og står det til den lollandske borgmester, stopper udflytningen ikke her

- København er vores hovedstad og regeringsby, så selvfølgelig skal der ligge flest statslige arbejdspladser her. Men der skal være en bedre balance i resten af landet.

- Derfor synes jeg også, at man skal fortsætte den her øvelse og stræbe efter at ramme det samme antal statslige arbejdspladser per 1000 indbyggere over hele Danmark.

- Og med den målestok har vi fortsat noget til gode hernede, siger han.

Foruden Nota får Lollands Kommune også glæde af, at dele af Vurderingsstyrelsen rykker til Nakskov som følge af omorganiseringen af Skats opgaver.

FAKTA: Odense, Aarhus og Roskilde får flest nye statsjob
Regeringen præsenterer onsdag sin anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser.

Her er et overblik over de byer, hvor flest arbejdspladser rykker hen:

1) Odense: 465.

2) Aarhus: 306.

3) Roskilde: 264.

4) Næstved: 189.

5) Ringkøbing: 171.

6) Aalborg: 156.

7) Middelfart: 153.

8) Randers: 150.

9) Holstebro: 122.

10) Stenlille 113.

Kilde: Regeringen.
FAKTA: Her er hvad regeringen har lært af første udflytning
Regeringen har gjort nogle foreløbige erfaringer fra første runde udflytning af statslige arbejdspladser.

Anden runde gennemføres inden evalueringen af første runde, hvilket ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skyldes, at regeringen "politisk vil det her".

Her kan du se de foreløbige erfaringer fra første runde ifølge regeringen:

Løsning af kerneopgaver:

* Institutionerne angiver, at der gennemsnitligt set har været et mindre fald i produktiviteten og kvaliteten i varetagelsen af deres kerneopgaver.

* Opgørelsen dækker over en væsentlig variation, idet nogle institutioner angiver en forbedret opgaveløsning, mens andre angiver en forværret.

Sygefravær:

* Udviklingen i sygefravær varierer betydeligt mellem de berørte institutioner, og der kan ikke observeres en klar tendens.

* Halvdelen af institutionerne melder om stigende sygefravær, siden flytningen blev udmeldt, mens den anden halvdel melder om et faldende sygefravær i samme periode.

Medarbejderfastholdelse og rekruttering:

* Knap hver fjerde af de flyttede arbejdspladser er besat af medarbejdere, der enten er flyttet med arbejdspladsen eller pendler. Opsigelsesraten er gennemsnitligt set steget.

* Samtidig oplever institutionerne flere ansøgninger per ledig stilling i dag end i perioden før flytningen. Der angives en række konkrete udfordringer med at rekruttere erfarne akademikere og specialister.

Tendens til normalisering med afslutning af flytteprocessen:

* På alle målte parametre klarer institutioner, der har afsluttet flytningen, sig bedre end institutioner, der alene har påbegyndt, men endnu ikke afsluttet, flytningen.

* Dette indikerer, at institutionernes drift midlertidigt påvirkes negativt, mens flytningen står på, men at der efterfølgende sker en gradvis normalisering.

Kilde: Regeringen.
FAKTA: Odense, Aarhus og Roskilde får flest nye statsjob
Regeringen præsenterer onsdag sin anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser. Her er et overblik over de byer, hvor flest arbejdspladser rykker hen:

1) Odense: 465.

2) Aarhus: 306.

3) Roskilde: 364.

4) Næstved: 189.

5) Ringkøbing: 171.

6) Aalborg: 156.

7) Middelfart: 153.

8) Holstebro: 122.

9) Stenlille 113.

10) Hjørring 112.

Kilde: Regeringen

Glad Lolland-borgmester: Udflytningen stopper ikke her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce