Genforenet: Odense Zoo overtager Restaurant Skovbakken

Restaurant Skovbakken får ny ejer og bliver overtaget af Odense Zoo fra den 1. februar. Dog fortsætter restauranten med Lars og Birgit Knudsen som forpagtere. Arkivfoto: Hasse Frimodt

Genforenet: Odense Zoo overtager Restaurant Skovbakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Zoo overtager ejerskabet af Restaurant Skovbakken den 1. februar fra Birthe Heilmann Jensen, som er datter af havens grundlægger, Christian Jensen.

Efter 36 års adskillelse får Odense Zoo og Restaurant Skovbakken igen samme ejer. Odense zoo overtager den 1. februar restauranten fra Birthe Heilmann Jensen, som er datter af den zoologiske haves grundlægger, Christian Jensen.

- Vi er glade for, at Restaurant Skovbakken og Odense Zoologiske Have nu hører sammen, så den historiske ring sluttes. Dermed sikrer vi også havens fremtidige udviklingsmuligheder, og selv om det hverken er den nuværende eller den næste bestyrelse, der kommer til at arbejde med de muligheder, er det af afgørende fremtidig betydning, udtaler bestyrelsesformand Steen Møller i en pressemeddelelse.

Med grundlægger Christian Jensen åbnede Odense Zoologiske Have for første gang i maj 1930. Både Restaurant Skovbakken og den store grund, hvor Odense Zoo nu ligger, var dengang ejet af Christian Jensen, og blev senere videreført af hans hustru Kirstine Jensen.

Restauranten og den zoologiske have blev dog skilt ad, da Kirstine Jensen overdrog Odense Zoo til Odense by, og haven blev senere til en selvejende institution, mens Birthe Heilmann Jensen fortsatte som ejer af Skovbakken.

Samarbejde fortsætter

Odense Zoo oplyser i en pressemeddelelse, at Restaurant Skovbakken vil fortsætte de næste mange år med Lars og Birgit Knudsen som forpagtere.

Forpagter og køkkenchef Lars Knudsen ser frem til at fortsætte det samarbejde, der allerede er mellem haven og restauranten, og Odense Zoos direktør, Jens Odgaard, ser mange muligheder i et tættere samarbejde.

- Odense ZOO skal ikke selv drive restaurant men træder ind i forpagtningsaftalen med Lars og Birgit Knudsen. Det samarbejde ser jeg meget frem til at udvikle i de kommende år til gavn for både Odense ZOO og Restaurant Skovbakken.

Christian Jensens Plads

Birthe Jensen og Odense Zoo er netop nu i dialog med Odense Kommune om at hædre grundlæggeren af zoologisk have og har sendt en anmodning til By- og Kulturforvaltningen med et ønske om at pladsen foran Odense Zoo officielt får navnet "Christian Jensens Plads."

Ændringen forventes at kunne træde i kraft først i det kommende år.

Genforenet: Odense Zoo overtager Restaurant Skovbakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce