Gemte hash i hundemad: Gældsramt kunde følte sig truet til at bruge hjem som hashlager

En gæld på 6000 kroner bragte en mand i fedtefadet. Han følte sig truet til at opbevare hash for sælgerne og blev i januar dømt for det, da politiet ransagede hans lejlighed. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016

Gemte hash i hundemad: Gældsramt kunde følte sig truet til at bruge hjem som hashlager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konsekvenserne af ikke at betale en narkogæld var for uoverskuelige for en mand, der opbevarede hash for bagmændene mod, at gælden blev sat i bero. I januar blev han dømt for at have haft hashlager i sin lejlighed.

Det var ikke med sin gode vilje, at en ung mand begyndte at opbevare hash for en fynsk hashring.

I en kuffert i sit køkken og i en pose med hundemad gemte han alt i alt i omegnen af 50 kg hash og en mængde skunk i løbet af et års tid fra december 2016 til samme måned året efter.

Og i januar i år idømte Retten i Odense ham ni måneders fængsel, hvoraf seks var ubetingede.

Kunne ikke betale gæld

Det startede med en narkogæld, der løb op i 6000 kroner, og da hashsælgerne tilbød ham at sætte betalingen i bero, takkede han ja. Han var bange for konsekvenserne ved et nej og havde reelt ikke noget valg, forklarede han:

- Så havde jeg fået tæsk eller var blevet skudt, gættede han i retten tirsdag, hvor han vidnede i sagen mod en af de mænd, der ifølge politiet har orkestreret en omfattende hashhandel i forening med andre. En anden blev dømt i maj.

Da den tiltaltes forsvarer Michael Juul Eriksen spurgte, hvad han baserede frygten for repressalier på, indrømmede vidnet dog, at han aldrig var blevet truet direkte.

Men han så det som en naturlig følge af ikke at makke ret.

Truet af tiltalt

Da politiet anholdt den allerede dømte hashsælger, truede den anden manden, der modvilligt opbevarede hash i sit køkken i lejligheden i det nordlige Odense.

Manden med lageret fik angiveligt taget hårdt fat om sin nakke af den tiltalte, der trak hovedet ind til sig og instruerede ham i, hvad han skulle fortælle politiet.

Ifølge vidnet fik han besked på at sige, at hashen kun tilhørte den anholdte.

Vidnet har også tidligere forklaret politiet, at der løbende blev fyldt op i hashdepotet hos ham, ligesom der løbende blev hentet hash, der skulle sælges.

Flere er allerede dømt

Sagen mod den 26-årige tiltalte, der nægter sig skyldig, er en del af et større sagskompleks hos anklagemyndigheden.

I forvejen er adskillige personer allerede dømt. Senest to 50-årige mænd, der har arbejdet som henholdsvis chauffør i hashbilen og som klipper - en, der opbevarede hash og gjorde den klar til salg ved at opdele den i mindre portioner.

Retssagen mod den 26-årige, der er tiltalt for i forening med andre at have organiseret salg af mindst 65,6 kg hash og 1,5 kg skunk, fortsætter onsdag.

Gemte hash i hundemad: Gældsramt kunde følte sig truet til at bruge hjem som hashlager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce