Garanti: Ingen lovsjusk


Garanti: Ingen lovsjusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FERIE: Folketingets formand klar til at udskyde Folketingets ferie

Folketingsferie. Arkivbillede af Ivar Hansen, Folketingets formand.

Folketingets formand klar til at udskyde Folketingets sommerferie for at sikre lovkvaliteten

Folketingsformand Ivar Hansen (V) garanterer, at Folketinget ikke laver lovsjusk på grund af tidspresset i de sidste to uger før tingets sommerferie.

- Vi går ikke på akkord med hensyn til lovkvaliteten. Hvis det viser sig, at vi ikke kan nå at komme igennem programmet de næste to uger, bliver samlingen forlænget, siger Ivar Hansen.

Folketinget har tradition for at slutte før Grundlovsdag,. som er onsdag 5. juni.

I øjeblikket er sidste mødedag planlagt til at være fredag 31. maj, men Ivar Hansen er parat til at udvide med de to dage før Grundlovsdag eller en hel uge, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Torsdag løb 2. behandlingen af regeringens deltidsforslag nærmest løbsk. Debatten varede ni timer og betød, at Folketinget måtte udskyde to debatter om blandt andet regionalpolitik til de kommende to uger.

Ivar Hansen siger, at arbejdsmængden er mindre i år, end den sædvanligvis er op til Folketingets sommerferie, også efter at de to debatter kommer oveni alt det andet planlagte.

- Men hvis en 2. behandling igen tager ni timer, kan vi selvfølgelig komme i problemer. Så kan det blive nødvendigt at forlænge samlingen med et par dage eller en uge, siger Ivar Hansen.

- Det har du som en trussel, hvis medlemmerne taler for længe?

- Ikke som en trussel, men som en mulighed for at arbejdet kan gå videre. Det vil selvfølgelig kunne ske, hvis der kommer overraskelser her de sidste par uger med hensyn til, hvor lang tid medlemmerne ønsker at bruge.

- Det er klart, at der er nogle sager her til sidst, som er politisk ømfindtlige, og som er komplicerede. Det er der hvert år, og det er ikke noget Danmarksmesterskab, at vi skal nå færdig til fredag den 31. maj. Det er en målsætning, vi har. Når vi det ikke, fortsætter arbejdet, siger folketingsformand Ivar Hansen.

Garanti: Ingen lovsjusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce