Gang i knivene på sygehusene


Gang i knivene på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stigende aktivitet i sundhedsvæsnet giver kortere ventelister. Det gælder bl.a. en række sygdomme i bevægeapparatet, som typisk har haft lange ventetider.

Der er gang i operationsknivene på sygehusene. Aktiviteten i sygehusvæsnet steg i januar og februar med fem procent i forhold til de samme måneder sidste år. Til sammenligning var den samlede stigning i aktiviteterne på sygehusene på to procent i hele 2008.

Samtidig er ventetiden på behandling for syv udvalgte sygdomme i bevægeapparatet, der truer førligheden, såsom diskosprolaps, hofter og knæoperationer, samlet faldet fra 20,7 uger fra starten af februar til 19,1 uge i midten af april. Det viser nye tal fra Danske Regioner over udviklingen i tempoet i sygehusvæsnet de seneste måneder.

Eksempelvis er ventetiden på at få et nyt knæ nu på 15,8 uger. Dermed er ventetiden på det område faldet fem uger på bare ti uger. Tilsvarende er ventetiden for meniskoperationer faldet med tre uger i samme periode. Ventetiderne over de førlighedstruende sygdomme viser dog også, at der trods fald over hele linjen fortsat er f.eks. 26 ugers ventetid på en kikkertoperation i skulderen og næsten 23 ugers ventetid på en rekonstruktion af et ledbånd i knæet eller en stivgørende operation i ryggen.

Gang i knivene på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce