Gammelt udstyr blev skrot


Gammelt udstyr blev skrot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk it-udstyr i Ghana nok af ældre dato. Danske Bank og Livgarden har i dag regler for at forhindre, at kasseret elektronik havner som skrot i fattige lande.

Hverken Den Kongelige Livgarde eller Danske Bank har nogen præcis forklaring på, hvordan deres kasserede computerudstyr kan havne i bjerge af elektronikskrot i Ghana i Afrika. Begge virksomheder har i dag retningslinjer for bortskaffelse, der skulle forhindre, at elektronikskrot er med til at forurene lossepladser i fattige lande.

Det er miljøorganisationen Greenpeace, som har fundet udstyr fra de to virksomheder under en kemisk undersøgelse af forureningen fra elektronikskrot.

Danske Bank vil nu undersøge, hvordan udstyret er havnet i Ghana. Der er tale om gammelt edb-udstyr, formentlig helt tilbage fra omkring 1990, eller om edb-skærme, der af og til sælges til genbrug til en mellemhandler.

I Livgarden er presse- og informationsofficer S.B. Jensen forundret over, at Greenpeaces fund på forurenede lossepladser i Ghana. Som hos Danske Bank kan der være tale om kasseret edb-udstyr af ældre dato, mener han.

Alle institutioner under Forsvarskommandoen har i dag fælles retningslinjer for, hvordan kasseret udstyr skal behandles.

Gammelt udstyr blev skrot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce