To måneders brug af Facebook giver et hjerne-boost hos folk, som nærmer sig de 70 år. Det viser forskning

Aldrende hjerner skærpes af at lære nyt, og nu har et nyt studie vist, at det nye kan være at bruge Facebook.

Otte ugers brug af det sociale medie har bedret de kognitive evner hos hver fjerde testperson, viser et nyt studie fra ph.d.-studerende Janelle Wohltmann ved University of Arizona.

Det skriver Videnskab.dk og oplyser, at projektet gik ud på at undersøge det kognitive udbytte af at bruge Facebook hos ældre i alderen 68-91 år. Og det viste altså, at de Facebook-kyndige var bedre til at holde fokus på relevante oplysninger, mens de stadig skulle forholde sig til ny information.

- Vi ved kun lidt om ældres brug af sociale medier. De er en stadig voksende brugegrupper på Facebook, så det er vigtigt at forske i dem, siger forskeren Janelle Wohltmann i en pressemeddelelse.

Hun fastslår dog også, at der utvivlsomt også findes andre måder at holde hjernen i form på end Facebook og andre sociale medier.

Det står stadig tilbage at se, hvorvidt brugen af det sociale medie også kan få de ældre til at føle stærkere social tilknytning og en mindre grad af ensomhed.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.