Gamle betjente er ikke løsningen

Det er ikke løsningen på den akutte politimangel at lade de gamle betjente fortsætte i embedet, efter de er fyldt 63 år.
Foto: NYMANN BO/POLFOTO

Gamle betjente er ikke løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil ikke løse den akutte politimangel at give betjentene tilladelse til at fortsætte, efter de er fyldt 63

Fyns Politi mangler 54 betjente. Det medfører et øget arbejdspres, som giver øget risiko for blodpropper og stress, til de betjente, der stadig er i tjeneste.

Alligevel mener tillidsmanden for Fyns Politi, Steffen Daugaard, ikke, at det vil hjælpe at give de aldrende betjente tilladelse til at fortsætte i deres embede.

- Generelt stopper de fleste betjente, når de er 61 eller 62 år. De bliver slidt efter mange år på treholdsskift. Så det vil overhovedet ikke give flere betjente, siger tillidsmanden.

Hvis betjentene ønsker at fortsætte, når de er fyldt 63 år, så kan de få en særlig tilladelse til at fortsætte yderligere to år. Men så er det også slut. Men lige nu er det kun cirka fem betjente, som har ønsket det.

Betjentene kan også få tilladelse til at gå på nedsat tid, når de har rundet de 63 år. Så arbejder de 12 timer om ugen, og de unge betjente kan trække på deres erfaring. Det er en mentorordning, som cirka 20 betjente lige nu benytter på Fyn.

- De fleste betjente vælger pensionen. Det hjælper heller ikke at lappe ved at sige: "bliv lige lidt ekstra". Vi skal hellere have fat i de unge mennesker, siger Steffen Daugaard.

Der er i dag ansat cirka 600 betjente på Fyn, og de mangler altså 54 betjente til at fylde alle huller ved Fyns Politi. En situation, som ærgrer tillidsmanden.

- Presset er det samme. Faktisk er der kommet flere anmeldelser. Vi er færre folk til at klare arbejdsopgaverne. Ergo er der mere travlt til betjentene, siger Steffen Daugaard.

Gamle betjente er ikke løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce